Goran Ivanišević v Umagu izzval Aljaža Bedeneta in Marka Miliča

Goran Ivanišević v Umagu izzval Aljaža Bedeneta in Marka Miliča (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
17. 7. 2018

Legendarni hrvaški teniški igralec Goran Ivanišević je ob robu turnirja ATP v Umagu na dvoboj izzval svoja športna kolega, Slovenca Aljaža Bedeneta, in lanskega zmagovalca Umaga, Rusa Andreja Rubljova, ter nekdanjega slovenskega košarkarskega zvezdnika Marka Miliča. Da je bil izziv še večji, so asi dvoboj odigrali na morju, sredi umaškega zaliva.

Tako imenovani "SUPer tenis", katerega pokrovitelj je zavarovalnica Triglav, se igra z loparji in žogico tako kot običajen tenis, vendar igralci stojijo na deskah za surfanje, namesto na stabilni podlagi, kar obeta obilo zabave, so sporočili iz turnirja v Umagu.

Čeprav gre za same vrhunske športnike, je bilo zanje lovljenje ravnotežja velik izziv, svoje pa so doprinesli tudi valovi, ki so začeli gugati podlago. Nemirno morje je poskrbelo za še bolj zanimiv "meč".

Lanski zmagovalec Umaga Rubljov se je tako zabaval, da je zamudil na trening, s katerim se pripravlja na obrambo naslova. Bedeneta uvodni dvoboj umaškega turnirja čaka že danes; najdlje je v Umagu prišel leta 2013, ko se je prebil do četrtfinala.