Grace Kelly bi danes imela 86 let

28. 11. 2015
Deli

Ko se je Grace poročila s knezom Rainierjem, je dejala: "Ko sem se poročila s knezom, sem se poročila z moškim, in ne s tistim, kar predstavlja. Zaljubila sem se vanj, ne da bi razmišljala o čemerkoli drugem." Kar je bil na začetku dogovorjen sestanek, se je končalo z romantično ljubezensko zgodbo ... Eno najlepših, kar jih piše življenje.

Bil je petek, 6. maj 1955, dan, ki bi moral biti kot vsak drug v življenju lepe, malce hladne lepotice in igralke Grace Kelly. Imela je tiskovno konferenco za novinarje, nekaj intervjujev. Morala je obiskati frizerja, se srečati z monaškim princem in se pojaviti na večerji, ki so jo organizirali v njeno čast. Prvo srečanje med Grace Kelly in monaškim knezom je organiziralo uredništvo revije Paris Match. Govorilo se je celo, da je Grace sprva nameravala odpovedati srečanje, ker je bila že utrujena od promoviranja novega filma in evropske turneje. A je usoda hotela drugače in tega ni storila. S knezom sta preživela prijetno popoldne, se sprehajala po vrtovih palače in se vljudno pogovarjala.

Poroka stoletja

Ena izmed najlepših kraljevih porok se je zgodila 19. aprila leta 1956 in takrat so bile vse oči sveta uprte v malo kneževino, ki je s prihodom hollywoodske igralke samo še pridobivala veljavo. Vnesla je glamur in tja so začele prihajati svetovne zvezde. Monako je cvetel, a Grace Kelly ni nikoli več stopila pred kamere. Postala je vzorna žena monarha in mu rodila tri otroke: današnjega kneza Alberta II., princeso Caroline in princeso Stephanie.

Tragična nesreča

Žal se je njeno življenje vse prekmalu tragično končalo leta 1982, ko je bila stara le 53 let. Vsa družina je bila strta. Knez Rainier pa se nikoli več ni poročil. Ko se je zgodila prometna nesreča na vijugasti cesti nad Monakom, je bila v avtu tudi takrat 16-letna princesa Stephanie. Številni namigujejo, da naj bi avto vozila prav ona in da je zaradi neizkušenosti zapeljala s ceste. Vendar pa tega uradno ni potrdil nihče ali pa so to dejstvo pač skrivali od javnosti. No, pojavile so se tudi špekulacije, da naj bi bila za nesrečo odgovorna mafija, a pozneje je pač obveljalo, da je bila za volanom Grace, ki je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste. Danes bi kneginja praznovala 86 let, od njene smrti pa je minilo že kar 33 let.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ