Guns N' Roses spet v polni postavi in na uspešni turneji

Guns N' Roses spet v polni postavi in na uspešni turneji (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
8. 1. 2018

Turneja Not In This Lifetime Tour znova združenih prvotnih članov zasedbe Guns N' Roses se uradno še ni končala, a vrtoglavi zaslužek se je po podatkih ameriške revije Billboard povzpel na 475 milijonov dolarjev. S tem se je legendarna ameriška skupina uvrstila na četrto mesto po zaslužku na turnejah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po pisanju revije, specializirane za glasbeno industrijo, je skupina Guns N' Roses presegla maratonsko turnejo The Wall Live, ki jo je v letih 2010-13 izvedel član nekdanjih Pink Floydov Roger Waters.

Na vrh lestvice največjih zaslužkarjev v zgodovini glasbe so se po pisanju Billboarda zavihteli legendarni irski rokerji U2. Svetovna turneja 360 od leta 2009 do leta 2011 je skupini prinesla 784 milijonov dolarjev zaslužka.

Drugo mesto je pripadlo legendarni britanski skupini The Rolling Stones, ki so v žep pospravili "samo 500 milijonov" za stadionske koncerte pred desetletjem. Tudi moška rock skupina Coldplay je s svetovno turnejo, ki jo je zaključila novembra lani, zaslužila prav tako 500 milijonov dolarjev.

Ameriška glasbena skupina Guns N' Roses je nastala v poznih 80. letih. Izvirna postava se je julija 1993, ko je v Buenos Airesu odigrala zadnji koncert turneje Use Your Illusion, razšla, krivdo za razpad sta glavna zvezdnika Axl Rose in Slash uperjala drug proti drugemu.

Skupina se je znova združila za festival Coachella v kalifornijski puščavi leta 2016.

Svetovno turnejo Not in This Lifetime si je doslej ogledalo 4,3 milijona oboževalcev. Naslednji koncert v Evropi bo 3. junija v Berlinu, turnejo po stari celini pa bodo zaključili 21. julija v švedskem Göteborgu.

Skupina je znana po uspešnicah, kot sta Welcome to the Jungle in Sweet Child O' Mine.

Priporočamo