Hannah Mancini: Moja hči je največji navdih

Hannah Mancini: Moja hči je največji navdih (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
24. 2. 2016

Na seznamu besed, ki opisujejo energično pevko Hannah Mancini, so nedvomno: uspešna glasbenica, lepotica, ljubeča mama, žena in skromno dekle, ki ve, kako se življenju streže.

“Glasba je moje delo, zato moj mož in družina to spoštujeta in me pri tem podpirata.”
Z možem Gregom sta pred kratkim praznovala že 15 let poroke.

Mineva že osem let, odkar ste Hollywood zamenjali za Slovenijo. Kaj se je bistvenega spremenilo s prihodom v naše kraje?

Res je, čas kar prehitro beži. (smeh) Lahko pa rečem, da sem se na življenje tukaj povsem privadila. Slovenija mi ponuja vse, kar mi v tem trenutku veliko pomeni. Obožujem naravo, ki je je tukaj več kot dovolj, ne manjka mi niti dobrih restavracij, in kar je bistveno, ob sebi imam svojo družino. Če dobro pomislim, bi si mogoče zaželela le malo več ponudbe dizajnerske obutve in oblačil po seveda dostopnih cenah. No, pa kakšna dobra mehiška restavracija bi bila tudi odlična naložba. (smeh)

Kako bi opisali odnos slovenskega občinstva do glasbe?

Kot opažam, je v Sloveniji precej populacije naklonjene predvsem tuji glasbi. Seveda obstajajo slovenski glasbeniki, ki imajo svoje oboževalce in polnijo koncertne arene, toda še vedno velika večina uživa v glasbi hrvaških in srbskih izvajalcev ter seveda ameriških in britanskih umetnikov.

Vsekakor je vaša ljubezen glasba. Glasbo ustvarjate, pišete tekste, hkrati pa ste tudi odlična vokalistka. V kateri vlogi najlažje izrazite sami sebe?

Lahko bi rekla, da predvsem uživam v izražanju sebe skozi petje. Prav tako seveda uživam v ustvarjanju besedil oziroma v celotnem procesu ustvarjanja, čeprav priznam, da je včasih resnično težko, saj sem postala kar malce obsedena z vsem skupaj. Je pa res, da pesem dejansko dobi svoje bistvo šele, ko jo zapoješ.

Svoj vokal ste posodili tudi skupini Xequtifz, s katero vedno znova navdušujete ljubitelje disko uspešnic. Kakšen je recept za energijo, ki vedno omami publiko?

Trudimo se, da bi nastope začinili z dobro energijo ali, drugače rečeno, z odličnim 'vajbom'. Poleg čustev, ki vladajo med nami, je pomemben tudi izbor glasbe, ki jo vedno začinimo s pravimi disko hiti. Veliko časa z bendom preživimo na vajah, kjer pletemo še močnejše vezi, si pomagamo in skupaj ustvarjamo. Vse to se seveda opazi na odru.

Bliža se pomlad. Imate radi cvetje? Vas mož večkrat preseneti s šopkom ali rožico?

Mislim, da je precej nemogoče najti dekle, ki ne obožuje cvetja. Jaz ga imam rada in moj mož me kdaj pa kdaj preseneti s šopkom. Toda, če sem čisto iskrena, je moj dragi ubral drugačno pot do mojega srca, ki nedvomno (pri meni) lahko nadomesti cvetje. (smeh) To je seveda njegov prispevek na področju kuhanja. Hrana je absolutno pot do mojega srca. (smeh)

Ko sva ravno pri najbližjih, je težko jadrati med glasbenim in zasebnim svetom?

Meni ni težko. Mislim celo, da mi gre zelo dobro, saj sem našla ravnovesje med kariero in družino. (smeh) Glasba je moje delo, zato moj mož in družina to spoštujeta in me pri tem podpirata.

In vaša hči, lahko rečete, da hodi po vaših stopinjah – se že kaj spogleduje z glasbo?

Ne bi rekla, da gre ravno po mojih stopinjah. Sicer igra klavir in zelo dobro poje, toda trenutno ni velikih sanj po uspehu na glasbenem področju. Njen trenutni navdih je izražanje skozi slikanje, zato pravi, da bo postala slikarka.

Brez česa si ne znate predstavljati življenja? Kaj je tisto, kar vas vedno znova navdihuje in navdušuje?

Na to vprašanje pa je precej preprosto odgovoriti. (smeh) Nedvomno je moj največji zaklad moja družina. Cenim prav vsak trenutek, ki ga lahko preživimo skupaj. Moja hči je moj največji navdih in občutki, ki jih doživljam ob njenem odraščanju, so neprecenljivi. Še ena bistvena stvar je v mojem življenju, to je narava. Vesela sem, da jo je v teh krajih v izobilju. (smeh)

Značke: Hannah Mancini

Priporočamo