Hans Sigl (Gorski zdravnik) praznuje božič z bivšo

5. 7. 2016
Deli

Hans Sigl že od leta 2008 upodablja šarmantnega zdravnika v priljubljeni seriji Gorski zdravnik. Ravno tako od leta 2008 pa je ta avstrijski igralski zvezdnik tudi poročen. Kljub stresnemu vsakdanjiku na sicer idiličnem prizorišču snemanja pa Hans uspešno združuje zasebno življenje in kariero.

S paradno vlogo tankočutnega in šarmantnega dr. Martina Gruberja v nemško-avstrijski seriji Gorski zdravnik, ki je izredno priljubljena tudi pri nas, 46-letni avstrijski igralec Hans Sigl skrbi, da ženska srca bijejo hitreje. Glavnega junaka upodablja od leta 2008, torej od samega začetka te serije, ki je, mimogrede, nova verzija istoimenske serije, ki so jo predvajali med letoma 1992 in 1997. Leto 2008 pa je zanj pomembno tudi v zasebnem smislu, saj se je junija poročil z 48-letno pevko Susanne Kemmler. Možakar, rojen v gorskem mestecu Rottenmann na avstrijskem Štajerskem, v intervjujih rad poudarja, da sta z ženo zelo srečna. Skrivnost njegovega zakona, ki funkcionira kot dobro naoljen stroj, se po njegovem skriva v tem, da skupaj z ženo počne tudi nore stvari. "Sva kot jin in jang. Susanne je voda, jaz pa sem ogenj. Ona je tehtnica, ki vse skupaj ohranja v ravnotežju," nekoliko skrivnostno pojasni Hans, ki ima iz nekdanjega razmerja s 46-letno nemško igralko in glasbenico Katjo Keller sina. Ta pa še zdaleč ni osamljen, saj je Susanne v zakon pripeljala kar tri otroke!

Hans, ki se rad pohvali, da nadvse uspešno združuje poklicne obveznosti in zasebno življenje, in Susanne pa s svojo tako imenovano patchwork družino – v nasprotju s številnimi drugimi pari – nimata prav nobenih težav. Nasprotno, vsi člani držijo skupaj, se družijo in vsako leto skupaj praznujejo božič. Takrat za isto mizo sedijo štirje otroci in štirje odrasli, saj se Hansu in Susanne pridružita še njegova bivša in njen bivši! Hansov recept za uspeh so jasne opredelitve oziroma stališča znotraj družine: "Pri nas doma prav nič ne ostane neizrečeno in vsi starši smo – kljub novi konstelaciji – enotni, ko gre za bistvena vprašanja." Enotne pa so prav gotovo tudi Hansove oboževalke – prav vse bi ga rade še čim dlje gledale na malih zaslonih.

TIM JERAS