Hans Sigl: Pestra preteklost gorskega zdravnika

1. 7. 2016 | Vir: Lea
Deli

Če ste navdušeni nad avstrijskimi gorami in serijami evropske produkcije, ste se pred kratkim brez dvoma razveselili serije Gorski zdravnik, ki se je na male zaslone vrnila v velikem slogu. Na Pop TV so jo namreč umestili kar v osrednji termin predvajanja in z gledanostjo zabeležili velik uspeh.

Gorski zdravnik je nemško-avstrijska televizijska serija, ki je posneta na podlagi istoimenske serije iz leta 1992. Takrat so člani gorske reševalne službe z dr. Thomasom Burgnerjem na čelu reševali življenja in zapletene kriminalne primere v vasici Wildbach, v nadaljevanki, ki jo lahko spremljamo na naših zaslonih, pa se kot glavni lik pojavlja dr. Martin Gruber.

Serijo so na nemški televiziji začeli predvajati leta 2008, vse od takrat pa se je usidrala v srca gledalcev po Evropi. K temu je morda pripomoglo tudi to, da je pesem Patience iz uvodne špice serije prispevala skupina Take That, ki se že leta uvršča med najpriljubljenejše glasbene zasedbe na svetu.

Tarča nemških tabloidnih revij

Sicer pa Hans Sigl ni le ljubljenec televizijskih zaslonov, temveč tudi nemških medijev, ki budno spremljajo vsak njegov premik. Ob začetku novega tisočletja je na snemanju nadaljevanke Marienhof namreč spoznal igralko Katjo Keller, s katero je po več letih zveze dobil sina. Njuna sreča sicer ni trajala dolgo, saj je Hans novo ljubezen našel v glasbenici Susanne Kemmler, s katero se je poročil leta 2008, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci.

Sicer pa je Hans eden izmed redkih moških, ki se v usklajevanju povečane družine dobro znajdejo. Vsako leto naj bi se njemu in sedanji ženi z otroki pridružila tudi nekdanja žena s sinom, kot je povedal nemškim medijem, pa so recept za uspešen odnos jasno razmejene vloge v družini. "Pri nas doma nič ne ostane neizrečeno in vsi starši smo, kljub reorganizaciji, vedno usklajeni glede ključnih vprašanj," jim je še povedal.