Hans Sigl: Rad obišče Oktoberfest

25. 9. 2016 | Vir: Nova
Deli
Hans Sigl: Rad obišče Oktoberfest (foto: Getty images)
Getty images

Tu so dnevi, ko trume pivoljubcev z vsega sveta hitijo v München, kjer se že vrsto let zapored odvija priljubljeni festival Oktoberfest.

Med več kot šest milIjoni obiskovalcev, ki vsako leto obiščejo stojnice s pivom in hrano, pa se je večkrat pomešal tudi izredno priljubljeni avstrijski igralec Hans Sigl, vsem dobro poznani Martin Gruber iz serije Gorski zdravnik.

In na Oktoberfestu se Hans pred fotografi prav nič ne skriva – s soprogo Susanne Keller z veseljem vedno pozira v tradicionalnih dirndlih, z nepogrešljivim vrčkom piva. Čeprav imajo med junijem in decembrom na njegovem urniku prioriteto snemanja novih epizod serije Gorski zdravnik, je Hans priznal, da je obisk Oktoberfesta vsako leto na listu njegovih želja. Tam je bil sicer nazadnje v spremstvu žene ujet lani, leta 2013 pa je nemškim novinarjem priznal, da si je po sedmih letih, ko je zaradi službenih obveznosti moral preskočiti praznovanje tega kultnega nemškega dogodka, tedaj vzel čas za praznovanje ženinega rojstnega dne. Kot je povedal, je bil obisk festivala njegovo rojstnodnevno presenečenje zanjo, obiska pa se je razveselil tudi sam, saj je tujim novinarjem tedaj priznal, da je že pošteno pogrešal svoj dirndl.

Ljubitelj avstrijske kulinarike

Čeprav bi težko govorili o tradicionalni avstrijski kuhinji, se vsi lahko strinjamo, da je zrezek ena od tistih jedi, ki jih na Dunaju, na primer, preprosto moraš naročiti. S tem bi se strinjal tudi priljubljeni igralec, ki je v številnih intervjujih za svojo najljubšo jed izbral prav dunajski zrezek in krompirjevo solato, obrok pa najraje zaključi s čokoladnim moussom z ribezom.

Festival, ki privablja znane

Sicer pa je festival piva v Nemčijo v preteklosti zvabil že številne znane. Lani je prisotne z obiskom presenetil igralec Arnold Schwarzenegger, leto pred tem so s svojim prihodom veliko prahu dvignili zvezdniki nogometnega kluba Bayern, še leto prej pa je pod tamkajšnjimi pivskimi šotori bil atletski rekorder Usain Bolt. V preteklosti so ti sicer gostili kar nekaj znanih imen, tudi Paris Hilton, ki se je v München odpravila s prijateljico Kim Kardashian, pa igralka Salma Hayek, Playboyeva zajčica Holly Madison, glasbenica Tina Turner in še številni drugi.

Telst: Kaja Milanič