Hans Sigl: Slava ga ni spremenila!

28. 8. 2016 | Vir: Lady
Deli
Hans Sigl: Slava ga ni spremenila! (foto: Profimedia)
Profimedia

Avstrijska serija Gorski zdravnik je trenutno ena od najbolj gledanih serij na naših TV-ekranih. Razlog za to se skriva predvsem v privlačnem osrednjem liku serije, zdravniku dr. Martinu Gruberju, ki ga odlično upodablja Hans Sigl, ki je v Nemčiji in Avstriji eden od najbolj priljubljenih igralcev. Prav zaradi vloge v omenjeni seriji pa se njegova prepoznavnost vse bolj širi tudi po Evropi, zato smo ga pod drobnogled vzeli tudi mi in o njem izbrskali vse tiste male podrobnosti, ki jih o njem morate vedeti.

Sedeminštiridesetletni Hans Sigl se je rodil v manjšem kraju Ro­ttenmann v Avstriji, odraščal pa je nedaleč stran na kmetiji v manjši vasici Villmansdorf. Kot pravi sam, je bilo njegovo otroštvo idilično in brezskrbno ter mu je dalo dobro podlago za vse življenje.

Iz kraja, v katerem je odraščal, se je družina kasneje preselila v Innsbruck, kjer je fant nadaljeval svoje šolanje. Sprva si je želel postati pravnik in je celo končal prvi letnik pravne fakultete, a je hitro ugotovil, da to ni poklic, v katerem bi se našel. Zato je raje zamenjal šolo in študiral igro, petje in ples v tirolskem pokrajinskem gledališču, kjer je bil tudi kar sedem let član ansambla.

Kasneje se je preselil v Nemčijo in se pridružil gledališču Bremer Shakespeare Company, leta 2001 pa je dobil vlogo v seriji SOKO Kitzbühel, s katero ga je spoznalo tudi širše občinstvo pred malimi ekrani. Za tem so se vloge v serijah vrstile druga za drugo, med drugim je Hans nastopil tudi v serijah Komisar Rex, Gozdarska hiša Falkenau in Marienhof.

Zaslovel pa je s serijo Gorski zdravnik, katere del je že vse od njenega začetka leta 2008, v kateri upodablja zdravnika dr. Martina Gruberja, ki se po petnajstih letih vrne iz New Yorka, kjer je delal kot kirurg, v domačo vas Ellmau. Seveda pa se zgodba tu zaplete, saj Martin spozna, da ima hčerko, za katero ni vedel. Zato se odloči ostati in od ostarelega zdravnika prevzame lokalno ordinacijo, skupaj z bratom Hansom pa dela tudi kot gorski reševalec.

Zasnova serije morda na prvi pogled ni nič posebnega, a šarmanten igralec in odlične zgodbe, ki se vedno znova zapletajo in razpletajo, občinstvo noro privlačijo, zato je serija v Evropi že pravi hit. Hansu pa je prinesla prepoznavnost in dobro ime ter številna priznanja. A igralec ostaja preprost in predan svojemu delu; liku, ki ga igra zadnjih sedem let pa se predaja stoodstotno. Večkrat se celo pošali, da bi kakšno njegovo lastnost, na primer potrpežljivost, z veseljem vzel za svojo.

V Susanne je noro zaljubljen

Hans je, kljub temu, da ima veliko oboževalk, do zdaj zares ljubil le dve ženski. Prva je bila nemška igralka in pevka Katja Keller, s katero sta se spoznala na snemanju serije Marienhof, se zaljubila in prav kmalu tudi poročila. V razmerju pa se jima je rodil danes enajstletni sin Nepomuk Jim, ki ga v javnosti nihče od njiju ne izpostavlja.

Par se je kasneje ločil, igralec pa se je leta 2008 poročil s pevko Susanne Kemmler, ki ima iz predhodnega razmerja že tri otroke – Jonasa, Joano in Niklasa. Par sicer svojih skupnih otrok nima, a se s tem ne obremenjujeta. Njuna sestavljena družina namreč odlično deluje in vsi se med seboj zelo dobro razumejo - tudi nekdanja partnerja simpatičnega para, ki se jima vedno pridružita pri praznovanju božiča.

Sicer pa je Hans v medijih že večkrat poudaril, da je Susanne ljubezen njegovega življenja. Kot v intervjujih pogosto pove, sta si kot jin in jang, njegova žena naj bi bila voda, on pa ogenj. Včasih se zaradi teh razlik tudi skregata, a se kljub temu kot partnerja vseeno odlično dopolnjujeta.

V prostem času se posveča družini in športu

Igralec dneve po večini preživlja na snemanju, proste trenutke pa v družinskem domu v kraju Ammersee na Bavarskem, kjer ima družina hišo. Ko je doma, je rad s svojimi bližnjimi, s katerimi se rad usede k skupnemu zajtrku, za katerega kruh pogosto speče kar sam. Sicer pa se v prostih trenutkih rad posveti tudi raznoraznim aktivnostim. Rad se sprehaja, igra golf, pozimi smuča. Nekaj časa pa posveča tudi razvijanju morebitnih novih projektov.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave