Harrison Ford s svojim zasebnim letalom skoraj povzročil letalsko nesrečo!

Harrison Ford s svojim zasebnim letalom skoraj povzročil letalsko nesrečo! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
15. 2. 2017

Hollywoodski zvezdnik Harrison Ford je v ponedeljek med pilotiranjem lastnega zasebnega letala na kalifornijskem letališču zgrešil pristajalno stezo in skoraj trčil v potniško letalo s 116 ljudmi na krovu, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ford, sicer izkušen pilot, je z enomotornim letalom Aviat Husky na kalifornijskem letališču John Wayne zgrešil pristajalno stezo in pristal kar na letališki površini, namenjeni za premeščanje letal na vzletno-pristajalno stezo ali z nje.

Med pristajanjem je preletel letalo ameriške letalske družbe boeing 737 s 110 potniki in šestimi člani posadke na krovu.

"Bi moralo to letalo biti pod mano?" je 74-letni Indiana Jones po pristanku vprašal kontrolo zračnega prometa.

Zvezna uprava za letalstvo (FAA) je za televizijo CBS povedala, da je že sprožila preiskavo incidenta, kakšna je bila dejanska nevarnost nesreče, pa ni znano.

FAA sicer prepoveduje pristajanje na omenjeni stezi, pilote, ki to pravilo kršijo, pa lahko sankcionira tudi z odvzemom pilotske licence.

Potniško letalo je le nekaj minut po pripetljaju varno vzletelo proti Dallasu.

To sicer ni bil zvezdnikov prvi incident v zraku. Leta 2015 je bil huje ranjen, ko je med pristajanjem vojaškega letala starodobnika v Santa Monici pristal kar na golf igrišču, potem ko je letalu odpovedal motor.

Priporočamo