Harry in Meghan na poroko ne bosta povabila politikov

Harry in Meghan na poroko ne bosta povabila politikov (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 4. 2018

Britanski princ Harry in ameriška igralka Meghan Markle na svojo poroko ne bosta povabila niti domačih niti tujih politikov. Odločitev so sprejeli zaradi velikosti cerkve in ker je Harry šele peti v vrsti za kraljevi prestol, poroča britanski BBC.

To pomeni, da se poroke ne bosta udeležila niti britanska premierka Theresa May niti ameriški predsednik Donald Trump. Med povabljenci pa posledično ne bo niti Baracka in Michelle Obame, ki sta sicer prijatelja britanskega princa, so v torek potrdili v Kensingtonski palači.

Mediji so sicer že dlje časa ugibali, ali nameravata zaročenca na svojo poroko 19. maja povabiti nekdanji ameriški prvi par, ne pa tudi Trumpa s svojo soprogo Melanio.

Z odločitvijo glede seznama gostov sta Harry in Marklova prekinila tradicijo. Med povabljenimi gosti bodo tako le osebe, s katerimi ima par poseben odnos. Odločitev sta sicer sprejela z vedenjem britanske vlade.

V primerjavi s kraljevo poroko Harryjevega starejšega brata Williama in Kate leta 2011 bo tokratno poročno slavje res bolj skromno tudi zaradi števila gostov. Med takratnimi gosti so bili med drugim predstavniki tujih kraljevih družin, veleposlaniki, cerkveni voditelji in politiki s celega sveta, med njimi pa ni bilo tedanjega ameriškega predsednika Obame.

Harry se bo s svojo srčno izbranko poročil 19. maja na Windsorskem gradu. Po poročnem obredu se bosta popeljala s konjsko vprego po Windsorju, torej zunaj obzidja gradu, kjer ju bodo lahko v živo videli številni Britanci.

33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, sta se zaročila novembra lani, konec istega meseca pa sta o tem obvestila tudi širšo javnost. Od tedaj sta se že večkrat skupaj pojavila v javnosti.

Vabilo pa je dobila ...

A če na poroki ne bo politikov, pa bo na poroki zagotovo 12-letna deklica, ki je preživela napad v Manchestru. In deklica bi težko bila bolj srečna ;)

Priporočamo