Harry in Meghan na vrtni zabavi v Buckinghamski palači

Harry in Meghan na vrtni zabavi v Buckinghamski palači (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
22. 5. 2018

Tri dni po poroki sta se britanski princ Harry in njegova soproga Meghan udeležila prve uradne obveznosti, zabave na vrtu Buckinghamske palače, poročajo tuje tiskovne agencije. Vojvodinja saseška, kot je uradni naziv Meghan, je bila oblečena v obleko barve šampanjca s prozornimi rokavi in nosila klobuk, ki se je barvno skladal z obleko.

Zabave se je udeležilo več kot 600 predstavnikov dobrodelnih organizacij in vojske. Z njimi ima posebej tesen odnos Harryjev oče in prvi v vrsti za prestol, princ Charles.

Razlog za zabavo je bil 70. rojstni dan princa Charlesa, ki bo uradno šele novembra, a takrat v Londonu ni pravega vremena za vrtne zabave. Med drugimi so bili med povabljenci tudi reševalci, ki so natančno pred letom dni prvi pomagali po terorističnem napadu v Manchestru. Takrat je življenje izgubilo 23 ljudi, več sto je bilo ranjenih.

Mladoporočenca zdaj čakajo medeni tedni, zaenkrat pa je še vedno skrivnost, kam se bosta odpravila. Britanski mediji se v svojem ugibanju destinacije vse bolj osredotočajo na Namibijo in Bocvano, saj sta Harry in Meghan velika ljubitelja Afrike.

Tudi časovni odhod na medene tedne še ni povsem znan, saj naj bi bil pred tem na vrsti še uradni obisk na Irskem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vnovič v otoških medijih tudi ne manjka kritike na račun ameriškega sorodstva nekdanje igralke. Eden od njenih nečakov naj bi v nedeljo ob zgodnjih jutranjih urah prišel v enega od klubov v Londonu z nožem. Policija je dogodek potrdila in dodala, da so Američana uradno opozorili zardi prekrška.

Priporočamo