Harry in Meghan se bosta na poroki sladkala s torto z okusom limone in bezga

Harry in Meghan se bosta na poroki sladkala s torto z okusom limone in bezga (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 3. 2018

Britanski princ Harry in njegova zaročenka, ameriška igralka Meghan Markle, sta za glavno slaščičarko svoje poroke 19. maja izbrala kalifornijsko kuharsko mojstrico Claire Ptak, ki deluje v Londonu. Ta bo paru pripravila spomladansko obarvano poročno torto, ki bo okrašena s svežim cvetjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaljubljeni par je slaščičarko prosil, naj jima ustvari torto z okusom limone in bezga, ki pa bo "vključevala tudi sveže okuse pomladi", prekrita bo z masleno kremo in okrašena s svežim cvetjem, so sporočili iz Kensingtonske palače.

Marklova je nekoč že imela intervju s Ptakovo za svoj nekdanji blog o življenjskem slogu in že takrat sta govorili o pomenu uporabe sezonskih in organskih sestavin v pecivu.

Ptakova je na svojem profilu Instagram sporočila, da je navdušena nad naročilom za poročno torto. "Oba delita toliko istih vrednot glede izvora hrane, trajnosti, sezonskih stvari in seveda okusa," je napisala in dodala, da se že veseli, ko bo lahko razkrila podrobnosti poročne torte.

Ptakova je lastnica slaščičarne Violet Bakery v Londonu, veliko pa tudi piše in se ukvarja s kulinaričnim stiliziranjem.

Meghan in Harry sta zaroko naznanila novembra lani in odtlej sta se večkrat skupaj pojavila v javnosti. Par se bo poročil 19. maja v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu. Na poroko sta povabila tudi 2640 Britancev iz cele države. Med njimi bodo prostovoljci, šolarji in zaposleni pri kraljevi družini.

Priporočamo