Henry Cavill: Superman na velikih platnih in v zasebnem življenju!

Henry Cavill: Superman na velikih platnih in v zasebnem življenju! (foto: Profimedia) Profimedia
31. 3. 2016

Angleški igralec Henry Cavill je živ dokaz za to, da v življenju nikoli ne smeš obupati. Ker je bil kot najstnik malo bolj okrogel, so ga vrstniki zbadali in zmerjali z debeluhom, pozneje so ga na avdicijah zavračali kot po tekočem traku, danes pa slovi kot eden najbolj seksi moških na svetu in v aktualnem akcijskem domišljijskem spektaklu Batman proti Supermanu: Zora pravice upodablja Supermana.

Henry William Dalgliesh Cavill je začel svojo življenjsko zgodbo pisati 5. maja 1983 na Jerseyju, otoku ob obali Francije, ki spada med Kanalske otoke in pod britansko krono, a ni del Združenega kraljestva. Luč sveta je ugledal kot četrti od petih sinov Marianne, ki je delala kot tajnica v banki, in Colina, ki si je kruh služil z borznim posredništvom.

V Saint Saviourju na otoku Jersey je obiskoval osnovno šolo St. Michael's Preparatory School, srednješolske klopi pa je drgnil v angleški grofiji Buckinghamshire, natančneje v Stowu, kjer je živel v internatu.

Na šolsko obdobje ga žal ne vežejo ravno najlepši spomini, saj je bil kot najstnik malo bolj debelušen, zato je postal tarča posmeha in zbadanja vrstnikov.

"V šoli so me klicali debeli Cavill in se norčevali iz mene. Takrat si nisem upal niti sanjati, da bom nekega lepega dne igral popolnega moškega in da bo moje telo vzor drugim," se spominja 32-letni zvezdnik in dodaja: "Tudi štirikrat na dan sem mami jokal v telefon. Bil sem lahka tarča."

Je pa zato upal sanjati o tem, da bo nekoč postal igralec. In te sanje so se mu začele precej hitro tudi uresničevati.

Že po prvih nastopih v šolskih gledaliških predstavah je namreč postalo jasno, da je nadarjen za igralstvo. To ni ušlo niti režiserju Dennisu Berryju, ki ga je odkril kot 17-letnega mladeniča in mu omogočil, da je že leto dni pozneje doživel svoj filmski prvenec, in sicer v njegovi drami Laguna.

Pravi preboj v filmski svet je sledil že leta 2002, ko mu je pripadla vloga Alberta Mondega v akcijskem pustolovskem trilerju Grof Monte Cristo, ki ga je režiral Kevin Reynolds in v katerem mu je družbo delal Jim Caviezel.

Preberite več na Cosmopolitan.si