Hrvaški premier v treh mesecih shujšal za 17 kilogramov, hujša pa tudi Kolinda!

Hrvaški premier v treh mesecih shujšal za 17 kilogramov, hujša pa tudi Kolinda! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
19. 11. 2018

Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je tako kot predsednica države Kolinda Grabar-Kitarović v vročo politično jesen vstopil z občutno manj kilogrami. Med avgustom in novembrom je Plenković shujšal za 17 kilogramov, so za hrvaške medije potrdili na sedežu vlade v Zagrebu.
 

V hrvaški vladi so zanikali govorice, da je Plenković v treh mesecih občutno shujšal s pomočjo akupunkture. Ob tem so poudarili, da je premier spremenil prehranjevalne navade, na svoji spletni strani poroča Večernji list.

Kot so dodali, je shujševalno dieto začel med poletnim dopustom, ko se je povsem odrekel sladkarijam in gaziranim pijačam. Spomnili so, da je Plenković pred začetkom diete pojedel veliko čokolade in popil veliko kokakole.

Plenković ne je več večerje, njegov dnevni meni pa sestavljajo zajtrk, uravnoteženo kosilo in občasne malice, navaja Večernji list. Ob tem ugiba, da Plenković po prvih 17 izgubljenih kilogramih verjetno ne bo več hujšal, temveč bo vzdrževal sedanjo telesno težo.

Časnik spominja, da je Plenković za 12 kilogramov shujšal tudi leta 2016, ko je prevzel HDZ, a se je po zmagi na parlamentarnih volitvah istega leta znova zredil. Večernji list ocenjuje, da je Plenković nagnjen k efektu jo-jo izgubljenih in pridobljenih kilogramov, a navaja, da so se tudi ostali hrvaški premierji po prevzemu položaja zredili.

Tudi predsednica države Grabar-Kitarovićeva je bolj vitka kot tedaj, ko je vstopila v visoko politiko, dodaja časnik, ki ob tem navaja, da je hrvaška predsednica na liposukcijski dieti.