Ines Erbus: Po poti hrvaških glasbenih zvezdnic

Ines Erbus: Po poti hrvaških glasbenih zvezdnic (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
2. 9. 2016

Mlada pevka Ines Erbus ima te dni veliko nastopov, a poleg tega pospešeno pripravlja tudi novo pesem, ki bo izšla septembra. Naslova še ne izda, bo pa pesem plesna, v hitrih ritmih in primerna za jesenski čas klubskih zabav. Pred kratkim jo je posnela v Zagrebu s prav posebno zvezdniško ekipo.

Ines je bila s prejšnjima pesmima Moje oči plave in Malo se popilo zelo zadovoljna, zato se je odločila za nadaljnje sodelovanje z isto ekipo. Pod pesem sta se tudi tokrat podpisala dva izmed trenutno najbolj popularnih in uspešnih producentov na Hrvaškem.

Avtor glasbe in produkcije je Branimir Mihaljević, ki sodeluje s številnimi znanimi imeni, kot so Petra Kovačević, Lidija Bačić in Mejaši. Besedilo je delo Dušana Bačića, ki se podpisuje pod hite Severine, Jelene Rozga, Nede Ukraden, Jasmin Stavrosa, Učiteljic in številnih drugih. Ekipa ima med referencami velike balkanske uspešnice, kar je eden od razlogov, da se je Ines odločila za sodelovanje.

"Prvič sem se z Dušanom Bačićem srečala pri drugem singlu Moje oči plave, kjer se je podpisal kot avtor glasbe in tudi besedila. Hitro smo se ujeli, saj je bilo vsem jasno, kakšen izdelek si želimo. Ker je bil odziv publike zelo dober, sta pri naslednjem singlu Malo se popilo moči združila Bačić in Mihaljevič. V istem tandemu je nastala tudi nova pesem," pravi mlada pevka, ki se je pred kratkim vrnila iz Zagreba.

Odlično sprejeta pri Hrvatih

V hrvaško prestolnico se je sicer odpravila samo za en dan, saj snemanje ne poteka dolgo.

"Ker smo vsi že utečeni, po navadi potrebujemo uro in pol, da se posname moj vokal, bekvokale, nato izberemo najboljše dele, jih nekajkrat preposlušamo, preostalo pa nato prepustim Branimirju in ekipi. Dan v Zagrebu navadno izkoristim tudi za kakšne intervjuje in sestanke. Po snemanju smo se dogovarjali z založbo Dallas Records Croatia, kjer sem pred kratkim tudi podpisala diskografsko pogodbo," nam svoje hrvaške izkušnje zaupa zgovorna pevka.

Tudi sicer se Ines pri sosedih odlično počuti. S Hrvati se velikokrat tudi dobro nasmejijo, ko kakšne besede ne izgovori ali naglasi pravilno. "Hrvaški jezik le ni moj materni jezik. Kdor me spremlja na Snapchatu, je lahko slišal tudi kratek delček pesmi in se nasmejal ob zabavnih fotografijah v studiu, kjer smo z aplikacijo zamenjali obraze," nam v smehu razloži Ines.

Želi si na Tajsko

Marsikatera njena vrstnica se poleti prepušča poležavanju na plaži, vročim sončnim žarkom, poletnim romancam in zabavam. A ne Ines. Njeno poletje je letos predvsem delavno.

"S tem sem se sprijaznila že med samo oddajo Znan obraz ima svoj glas, saj sem vedela, da moram to prepoznavnost maksimalno izkoristiti. Na prvo mesto sem postavila kariero, daljšega oddiha pač letos ne bo. Za kakšen dan pa se vmes odpravim na morje in si na hitro napolnim baterije," pove Ines, ki zase pravi, da je otrok poletja. Z veseljem bi tudi dva meseca preživela na morju, če bi lahko.

"Trenutno pridno varčujem za počitnice na Tajskem, kamor se bom vsekakor odpravila vsaj za štirinajst dni. Ne vem še sicer, kdaj bo to, ampak sigurno je to prva stvar na mojem seznamu želja, ki jih nameravam izpolniti," sklene pogovor Ines.

Tekst: Barbara Majič

Priporočamo