Isabella Rossellini: Njen pes ni izgubil vere vanjo

Je velika ljubiteljica živali, kar 
po izjavi, da je vanjo od nekdaj 
verjel le njen pes, sploh ni 
presenetljivo.   
 (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
16. 1. 2016

Italijansko igralko Isabello Rossellini bomo po sedmih letih hollywoodske abstinence končno lahko spet gledali v kinematografskem filmu, natančneje v biografski drami Joy.

Isabella Rossellini pravzaprav ni imela kakšne posebne izbire. Kot hčerki švedske legende filmskih platen Ingrid Bergman in italijanskega režiserja Roberta Rossellinija ji skoraj ni preostalo drugega kot to, da izbere igralski poklic, čeprav se je na začetku zanimala za oblikovanje in modo, kar jo je tudi pripeljalo do kariere modela.

"Šele v svojih tridesetih letih sem pomislila, da bi lahko poskusila z igralstvom," pravi nekdanja življenjska sopotnica režiserskih velikanov Martina Scorseseja in Davida Lyncha, ki danes, pri 63 letih, poudarja, da ne obžaluje niti enega samega trenutka svoje kariere. Nasprotno, svoje delo ljubi, zato bi rada z njim nadaljevala kar se da dolgo. Ravno zaradi tega je bila še toliko bolj navdušena, ko jo je 57-letni režiser David O. Russell angažiral za svoj najnovejši film z naslovom Joy. Ta biografska drama govori o milijonarki Joy, ki jo upodablja 25-letna Jennifer Lawrence, Isabella pa v njej igra premožno mecenko Trudy, ki verjame v Joyine sposobnosti ter poslovno idejo in jo zato finančno podpre. "Ta vloga me je izredno zabavala, ker sem bila v njej lahko zares podla. To mi je bilo všeč," pravi zvezdnica, za katero je Joy prvi kinematografski film po sedmih letih hollywoodske odsotnosti. "Ko se kot igralec staraš, ne dobiš več toliko vlog, tako preprosto je to," je pojasnila svojo dolgo abstinenco od velikih platen. Isabella je premor od snemanja filmov izkoristila za to, da se je vpisala na fakulteto in študirala 'vedenje živali', kot pravi sama. Njen odgovor na vprašanje, kdo je že od nekdaj verjel vanjo, zato morda sploh ni tako zelo presenetljiv: "Moj pes ni nikoli izgubil vere vame."

■ TIM JERAS