Ivan Volarić Zak: Delovne počitnice v raju

Ivan Volarić Zak: Delovne počitnice v raju (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
Vir: Lea
30. 8. 2016

"Meni se s tobom, s tobom letuje," v svoji najnovejši pesmi prepeva priljubljeni hrvaški pevec Ivan Volarić Zak, ki priznava, da so poletni meseci najprijetnejši v družbi lepšega spola.

Pevec je trenutno na turneji po Hrvaški, Sloveniji ter Bosni in Hercegovini, kadar njegov urnik ni zaseden s koncerti, pa si privošči nekaj dni počitka na luksuzni jahti. "Življenje na jahti je kot v pravljici. Predvsem zadnja tri leta so bila moja poletja hudo delovna, pa tudi letos ni veliko drugače. Čeprav to ni služba v tistem okornem pomenu besede, saj v svojem delu nadvse uživam ... je kot življenjski poziv.

V življenju počnem to, kar imam rad, s svojimi nastopi in pesmimi pa osrečujem ljudi," navdušenja nad svojim poklicem ne skriva Ivan, ki med uživanjem na jahti rad skoči v morje ali pa zaigra nekaj melodij na kitaro. Na jahti tako pregleda material za nove pesmi, uredil pa si je tudi manjši studio, v katerem lahko nemoteno ustvarja.  

"Preveč imam energije, da bi le poležaval na plaži ali na palubi. Tako po kosilu rad zaplavam v morju, poleg tega si dan zapolnim s čim bolj različnimi dejavnostmi," nam je zaupal priljubljeni pevec. Najbolj uživa, kadar na otokih obišče prijatelje in jih s svojim nenadnim obiskom presneti. Ivan je naravnost zaljubljen v čudovito hrvaško obalo, ki je po njegovem mnenju ne prekašajo niti eksotične destinacije.

"Že kot otrok sem z družino pogosto dopustoval na hrvaški obali, zato me nanjo vežejo čudoviti spomini. Morda se bom v prihodnosti podal tudi v tropske kraje, saj se mi ta zamisel vse pogosteje podi po glavi," nam je priznal pevec, ki uživa v raziskovanju skritih uval in neodkritih mest. Najraje se lepotam obale prepusti v družbi, z nasmeškom na obrazu pa pove, da mu najbolj ustreza prav ženska družba.