Ivanka Trump: "Ko se z očetom ne strinjam, mu to odkrito povem!"

Ivanka Trump: "Ko se z očetom ne strinjam, mu to odkrito povem!" (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
5. 4. 2017

Hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump, se večkrat ne strinja z očetom, kar pa mu tudi jasno pove, je dejala v pogovoru za ameriško televizijo CBS, ki bo predvajan danes.

Kot nova pomočnica predsednika upa, da bo dobra pridobitev za očeta in da bo pozitivno vplivala nanj, povzema del pogovora nemška tiskovna agencija dpa.

"Torej, ko se ne strinjam s svojim očetom, to on ve, in mu povem popolnoma odkrito," je dejala v svojem prvem pogovoru po imenovanju na položaj pomočnice Trumpa v Beli hiši.

"Ko se strinjam, se popolnoma zavzamem in podpiram agendo. Upam, da bom zanj pridobitev in da bom pustila pozitiven vtis. Spoštujem dejstvo, da vedno posluša. Takšen je bil že kot poslovnež in takšen je kot predsednik," je dodala.

V pogovoru je zavrnila kritike, da sta s soprogom Jaredom Kushnerjem sokriva za sporno politiko Bele hiše, ker se nista oglasila glede ključnih vprašanj, kot so pravice istospolnih, podnebne spremembe in pravica do umetne prekinitve nosečnosti. Če je sokriva zato, "ker želi biti sila za dobro in imeti pozitiven vpliv", potem je sokriva, je dejala.

Trumpova je prejšnji teden potrdila, da bo tako kot njen soprog, ki je višji svetovalec v Beli hiši, uradno zaposlena v Beli hiši kot pomočnica svojega očeta. Kot je pojasnila, bodo zanjo veljala enaka pravila kot za druge zaposlene, le da za svoje delo ne bo prejemala plače. Ker je to prvi primer, da bo odrasel otrok predsednika ZDA aktivno vključen v delo administracije, je bila deležna kar nekaj kritik, tudi zato, ker nima izkušenj v diplomaciji.

"Ne vem, če ne bi kritiki, ki to govorijo o meni, ravnali enako kot jaz, če bi se znašli v teh edinstvenih in brez primera razmerah," je še povedala.