Ivanka Trump, pastorka Melanie Trump: Lepa, pametna in uspešna

Ivanka Trump, pastorka Melanie Trump: Lepa, pametna in uspešna (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
4. 9. 2016

Ivanka je pri svojih skoraj petintridesetih letih dosegla toliko, kot marsikdo ne v vsem svojem življenju. Bila je model in manekenka, napisala je knjigo in je uspešna poslovna ženska. A ker je hčerka poslovneža in nepremičninskega magnata Donalda Trumpa, mnogi menijo, da ji je bilo marsikaj položeno v zibko.

A sama pravi, da si je svoj uspeh zaslužila sama in to s trdim delom. Ne verjamete? Ko boste prebrali njeno življenjsko zgodbo, boste zagotovo.

Od manekenke do poslovne ženske

Ivanka Marie Trump je bila rojena 30. oktobra leta 1981 na Manhattnu v New Yorku kot ena izmed treh otrok poslovneža Donalda Trumpa in njegove prve žene Ivane. A njeno otroštvo je bilo vse prej kot tradicionalno, saj je odraščala na očeh javnosti, v bogati družini, kjer ji nikoli ni ničesar manjkalo. Kljub temu pa sta starša njo in njene brate vedno opozarjala na to, da ničesar ne smejo jemati za samoumevno.

Donald je otroke že zgodaj začel spoznavati z nepremičninskim poslom, saj je želel, da bi ti, ko odrastejo, delali v njegovem podjetu. Ivanka se tako spominja, da je že pri šestih letih imela številne zapiske o nepremičninah in nepremičninskem poslu, a jo je kljub temu v mladih letih bolj kot to privlačila moda, zato je začela delati kot model in manekenka. Njen lep obraz, višina in vitko telo so bili preprosto sanjski, zato so jo za svoje revije in modne kampanje najele številne modne hiše, med drugim tudi Versace, Thierry Murgler, Marc Bouwer in Tommy Hilfiger.

Pogosto pa se je pojavljala tudi na naslovnicah številnih znanih revij, kot so Seventeen, Alle Mexico, Avenue, Golf Magazine, Forbes, Harber's Bazaar, in mnogih drugih. A Ivanka je hitro ugotovila, kako krut in neizprosen zna biti modni svet, zato je manekenstvo obesila na klin in se raje posvetila študiju. Po zaključenem kolidžu se je tako vpisala na poslovno šolo Wharton, kjer je leta 2004 s priznanjem summa cum laude diplomirala iz ekonomije in se podala v poslovne vode.

V poslu se znajde kot riba v vodi

Čeprav bi si marsikdo mislil, da se bo Ivanka z diplomo v roki oglasila pri svojem očetu in ga prosila, naj jo zaposli, se to ni zgodilo. Dekle je prve izkušnje v nepremičninskem poslu pridobivalo v drugem podjetju. Šele po dveh letih, ko se ji je zazdelo, da že dobro ve, kaj dela, se je odločila, da začne delati v podjetju skupaj s svojim očetom Donaldom.

Danes je v podjetju Trump Organization izvršna podpredsednica razvoja in prevzemov. Obenem pa je skupaj s starejšima bratoma, Donaldom mlajšim in Ericom, ustanovila tudi verigo luksuznih hotelov Trump Hotel Collection. Svojo ljubezen do mode pa je izlila v blagovno znamko Ivanka Trump, pod katero prodaja oblačila, torbice, čevlje in modne dodatke. Ob tem pa ima tudi istoimensko spletno stran, ki je posvečena ženskam, ki delajo in so ob tem tudi modne navdušenke, mamice, rade potujejo in sploh uživajo v življenju.

Ne nazadnje pa je leta 2009 napisala tudi knjigo The Trump Card: Playing to Win in Work and Life (Trumpova karta: Kako igrati tako, da boste zmagali pri delu in v življenju, op. a.).

Vikendi so rezervirani za družino

Ivanka je dekle, ki je bilo vedno bolj za resne zveze kot bežna razmerja, zato je tudi vedno imela resne fante in dolgotrajna razmerja. V času kolidža je bila v razmerju z Gregom Herschem, danes investicijskim bankirjem; kasneje pa s producentom Jamesom 'Bingom' Gubelmannom. Po dveh letih samskega življenja pa je leta 2007 čisto po naključju na poslovnem kosilu spoznala založnika in dediča nepremičninskega imperija Jareda Kushnerja.

Iskra je preskočila takoj in dve leti kasneje se je par poročil. Da bi se poroka sploh lahko zgodila, pa je Ivanka morala sprejeti judovsko vero, kar je bila, kot pravi danes, ena od boljših stvari, ki jih je v življenju naredila, saj se ji zdi, da judovstvo spodbuja povezanost družine. Zato par in njuni trije otroci ‒ hčerka Arabela (2011) ter sinova Joseph (2013) in Theodor (2016) petkove večere in sobote preživljajo skupaj.

Sicer pa je Ivanka nedavno v intervju za revijo People dejala, da je materinstvo sicer zelo prijetna izkušnja, a tudi zelo divja in stresna. Življenje s tremi otroki zna biti na trenutke kaotično in tudi zelo utrujajoče.

A vseeno je srečna, tudi zato, ker ima moža, ki je zelo družinski človek in ji veliko pomaga. Ker pa sta oba polno zaposlena, je družinica skupaj ob vikendih, ko se odpravijo v družinsko hišo na podeželje. Takrat so veliko na prostem, predvsem na vrtu, kjer pridelujejo svojo zelenjavo. Vsi skupaj pa tudi zelo radi jedo, Ivanka pa na srečo rada kuha. Najraje pripravlja zelenjavne juhe, pogosto pa tudi peče sladice, pri čemer se ji pogosto pridruži hčerka Arabela, ki je zelo sladkosneda.

Z očetom imata poseben odnos

Ivankina starša, oče Donald in mama Ivana, sta se ločila, ko je bilo dekle staro rosnih devet let. Razlog za njun razhod je bila seveda druga ženska, Marla Maples, s katero se je Donald kasneje tudi poročil. Kljub ločitvi in težavnemu obdobju ob in po njej Ivanka do očeta nikoli ni gojila zamer ali ga celo krivila za neprijetnosti, ki so ob tem nastale. Priznala je celo, da sta se v tistem času le še bolj zbližala.

Z očetom sta si še vedno zelo blizu, saj ga ima Ivanka zelo rada, ga podpira in mu je vedno na voljo, ko jo ta potrebuje. Meni pa tudi, da ima njen oče odlične vodstvene sposobnosti in da zna iz ljudi izvleči najboljše. Nič manj navdušen nad svojo hčerko ni niti Donald, ki pogosto pravi, da je Ivanka zelo pametna, prelepa in preprosto čudovita oseba, ki mu svetuje pri številnih odločitvah.

Oče in hčerka sta sicer dolgo časa tudi skupaj delala v podjetju Trump Organization, med leti 2006 in 2015 pa sta skupaj nastopila tudi v šovu Celebrity Apprentice.

Dekle sicer svojega očeta že vse od začetka podpira tudi v njegovih prizadevanjih po osvojitvi predsedniškega stolčka in je bila tudi ključen element pri izboljšanju očetove javne podobe. Res pa je, da se sama bolj kot ne izogiba pretiranemu vtikanju v očetovo kampanjo in tudi ni bila vedno navdušena nad nekaterimi njegovimi potezami in izjavami.

Ne nazadnje pa, kot je povedala v intervjuju za Harper's Bazaar, v očetovi kampanji nima prav nobene vloge, je le Donaldova hčerka. Sicer pa se Ivanka o svoji politični usmerjenosti nikoli ni opredelila, podpirala je tako republikance kot tudi demokrate. Leta 2007 je na primer je v boju za predsedniški stolček podprla kandidatko demokratov Hillary Clinton, leta 2012 pa republikanskega kandidata Mitta Romneyja.

Z mačeho Melanio se odlično razume

Ivanka se ne razume zelo dobro le s svojim očetom, ampak tudi z njegovo tretjo ženo, Melanio Knauss, s katero je Donald poročen od leta 2005. V intervjuju za revijo People je namreč povedala, da se ji zdi Melania zelo pametna in topla oseba z velikim srcem, v velik navdih pa ji je tudi zato, ker na prvo mesto postavlja svojo družino, kar si prizadeva tudi sama. Sicer pa meni, da je nekdanja manekenka preprosto odlična mama desetletnemu Barronu in se zelo trudi, da bi mu kljub temu, da živijo na očeh javnosti, zagotovila čim bolj normalno življenje.

Tekst: Tina Ambrožič

Priporočamo