Ivanka Trump v Berlinu o zglednem očetovem odnosu do žensk, dvorana pa v smeh!

Ivanka Trump v Berlinu o zglednem očetovem odnosu do žensk, dvorana pa v smeh! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 4. 2017

Ivanka Trump se te dni mudi v Berlinu na 'vrhu žensk', na katerem je nemška kanclerka Angela Merkel pozvala k spodbujanju vloge žensk v državah v razvoju.

Ivanka se je kot hčerka in posebna pomočnica ameriškega predsednika, očeta Donalda Trumpa, v Berlinu udeležila posebne razprave ženskih voditeljic držav skupine G20, zelo hitro pa se je znašla v defenzivi.

Kot "prva hči" ZDA je sicer poudarila, da se še vedno vidi na začetku te vloge in da predvsem veliko posluša in se uči. Ko pa je začela hvaliti odnos svojega očeta do žensk in njegove vloge "velikega zagovornika podpore družinam in omogočanja njihovega napredka", so se ji v dvorani začeli posmehovati.

Med lansko volilno kampanjo za predsednika ZDA je namreč prišlo na dan, kako se je Trump hvalil, da si kot bogataš lahko privošči, da nekaznovano grabi ženske in jih otipava. Pojavile so se tudi številne obtožbe o spolnem nadlegovanju Trumpa, ki pa jih je slednji zavračal kot umazano protikampanjo.

V razpravo je posegel tudi moderator okrogle mize, da glede na odnos, ki ga je njen oče v zadnjem času javno pokazal, zbuja dvom v to, ali je tako velik podpornik žensk. "Seveda sem slišala kritike medijev, ki vztrajajo," se je odzvala 35-letna Ivanka Trump.

"Vendar iz osebnih izkušenj vem, da je na tisoče žensk, ki so delale z in za mojega očeta v več desetletjih, ko je bil v zasebnem sektorju, pravi dokaz njegove vere in trdnega prepričanja v potenciale žensk in njihove zmožnosti, da opravijo delo tako dobro kot moški," je povedala in dodala, da tudi ni čutila razlike v odnosu do nje ali njenih bratov, povzema tudi francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil prvi uradni nastop Ivanke Trump v vlogi posebne svetovalke ameriškega predsednika. Na panelu je ob Merklovi in Lagardovi sodelovala že nizozemska kraljica Maxima.