Jadranka Juras: Fant jo podpira

Vir: Story
5. 7. 2009

Jadranka je trenutno v končni fazi miksanja pesmi za novo zgoščenko z naslovom Reanimacija.

Pevka je na novi plošči tudi sama avtorica nekaterih tekstov in glasbe, zato je na svoj izdelek toliko bolj navezana. Že je izdala prvi singel Drugače ne znam, na katerega se poslušalci in radijske postaje odzivajo odlično.

Medtem ko je Jadranka pripravljala nov glasbeni material, je bila medijsko manj prisotna, vseeno pa je bila glasbeno zelo dejavna. Na področju petja se nenehno izobražuje, čedalje aktivneje se uči tudi klasično petje. Posnela je duet z Alenko Godec za njen zadnji album ter odlično dopolnila kar nekaj turnej skupine Laibach pri projektu Volk.

Na njeni življenjski, z glasbo prepojeni poti pa ji dela družbo fant Milan Stanisavljević, ki je pianist. Glede na to, da sta oba glasbenika, se odlično ujameta, saj razumeta naravo tega poklica in vse, kar je s tem povezano.

“Milan je, kar se tiče glasbe, precej neizprosen in zahteven, ne mara površnosti in je zelo delaven, saj trenutno končuje svoj drugi magisterij na glasbeni univerzi, kjer sva se tudi spoznala,” razlaga pevka. Imata podoben glasbeni okus, ker sta oba študirala jazz glasbo, on je poleg tega študiral še klasiko. Včasih se zgodi, da se v mnenjih razhajata, ker nimata enakega okusa za estetiko. Vendar ima Jadranka rada drugačna mnenja in konstruktivne kritike, ki jo motivirajo, da se trudi naprej in uči novih stvari.

Pred njim ji ni nerodno nastopati, se pa njegove kritike najbolj boji, ker ve, da on sliši vse. Ravno zato pa so njegove kritike zaželene, saj ji odprejo popolnoma nov horizont razmišljanja, tako o glasbi kot tudi o sami vokalni interpretaciji. Pevka pravi, da se je od Milana naučila, da je treba za glasbo garati, delati, sedeti in se učiti, ponavljati in poslušati.

Zveneča imena na novi plošči

Ploščo tokrat snema s producentsko ekipo RDYODJ’s - konkretno z DJ Jamirkom in DJ Pierom, avtorji na plošči pa so večinoma ostali enaki, torej Jani Hace, Cazzafura, Doša, Lara Šiljevinac in Igor Matkovič.

“Za sodelovanje z Janijem Hacetom sem se ponovno odločila zato, ker odlično sodelujeva že od moje prve samostojne plošče. Laro pa sem povabila zato, ker me njeno delo navdušuje in sem jo, če se prav spomnim, kar sama kontaktirala,” je Jadranka povedala o zvenečih imenih. Drugače pa je pevka na novi plošči tudi sama avtorica nekaterih tekstov in glasbe.

Nova Story že v prodaji

Story