James Dean: Je bil res spolni suženj Marlona Branda?

Zvezdnik filma Upornik brez 
razloga je bil menda tako 
močno zaljubljen v starejšega 
kolega, da je bil pripravljen 
pretrpeti prav vse.  (foto: profimedia) profimedia
26. 3. 2016

V knjigi, ki bo menda že v kratkem ugledala luč sveta, je kar nekaj šokantnih podrobnosti o odnosu, ki naj bi ga imela legendarna hollywoodska igralca James Dean in Marlon Brando, zato ne gre dvomiti, da bo vroče čtivo dvignilo še veliko prahu.

Če gre verjeti trditvam v knjigi z naslovom James Dean: Tomorrow Never Comes, sta imela leta 1931 rojeni igralec James Dean in njegov sedem let starejši kolega Marlon Brando sadomazohistično razmerje. Zvezdnik kultnega filma Boter naj bi imel popoln nadzor nad mlajšim kolegom, in to v spolnem smislu. V knjigi, katere avtorja sta Darwin Porter in Danforth Prince, je med drugim zapisano, da sta Marlon in James med seksom igrala gospodarja in sužnja, kar pomeni, da je junak filma Upornik brez razloga počel vse, kar je Marlon zahteval od njega. Da bi mu pokazal, da je glavni, je Marlon menda celo ugašal cigarete na njegovi koži!

Avtorja trdita, da vsebina knjige temelji na pogovorih s številnimi verodostojnimi viri in izkušenimi novinarji, ki so bili takrat zadolženi za tračarske rubrike in ki so dobro poznali Jamesa, ki je leta 1955 umrl v tragični prometni nesreči. Darwin in Danforth med drugim celo zatrjujeta, da je šel Marlon pri svojih spolnih igricah tako daleč, da je Jamesa silil, da ga je gledal med seksom z neznanci. James naj bi bil tako močno zaljubljen vanj, da mu je dopuščal prav vse, kar mu je šinilo v glavo. Rogers Brackett, spolni partner slovitega igralca, ki je umrl pri komaj 24 letih, je razkril, kako je reagiral, ko je zvezdniku slekel majico in zagledal opekline na njegovih prsih: "Bil sem pripravljen poklicati policijo, da bi aretirali brutalnega ku...a sina, a mi je Jimmy povedal, da je sam zahteval, da mu Marlon to počne. Takrat sem prvič dojel, kakšen mazohist je bil oziroma je postajal Jimmy." Neki drugi prijatelj nesrečno preminulega igralca pa pravi, da je James pogosto govoril o Marlonu in da je bil frustriran zaradi narave njunega razmerja: "Imel sem občutek, da se igrata mačko in miš, in očitno je bil Marlon mačka. Zdelo se je, da se poigrava z Jimmyjem, mislim, da ga je sadistično izkoriščal, medtem ko mu je Jimmy naokoli sledil kot psiček."

Mimogrede, Marlon, ki se je za vedno poslovil leta 2004, je leta 1994 v avtobiografiji Songs My Mother Taught Me zanikal takšen odnos z Jamesom. Še več, zanikal je celo njuno prijateljstvo in zatrdil, da je imel James v resnici le fiksacijo, da je bil torej na neki način obseden z njim.

TIM JERAS

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri