Jasna Kuljaj: Operacije nosu ne skriva

opazite razliko Ukrivljen nosni pretin je Jasni delal težave že nekaj časa. (foto: Miran Juršič) Miran Juršič
Vir: Story
24. 9. 2009

Televizijsko voditeljico Jasno Kuljaj je letos doletelo kar nekaj sprememb, vsaj dve pa sta vredni tudi omembe. Končno je diplomirala, po dolgih letih razmišljanja pa se je odločila tudi za operacijo nosu.

Story: Pred kratkim ste diplomirali. Vas je nedokončana diploma zelo 'morila'?

Zelo me je 'morila'. Vsaka priložnost, ki jo je vodenje osrednje petkove zabavne oddaje potegnilo za seboj, mi je bila v breme, saj sem vedela, da me to oddaljuje od zastavljenega cilja. Nisem potovala, nisem se udeleževala prireditev (razen delovnih, seveda), tičala sem doma z namenom pisati diplomo. Ko si nekaj let zunaj akademskih sfer, je res težko spet najti stik, jezik ... Ampak zdaj nameravam življenje zajemati z večjo žlico.

Story: Kakšen pa je bil zagovor? Ne nazadnje ste v Sloveniji ena od zvezdnic televizijskih ekranov. Se to pri odnosu do vas kaj čuti (sošolci, profesorji)?

Na FDV-ju so sproducirali že veliko televizijskih obrazov, za profesorje znani obrazi niso nič posebnega. Zanje je vsak kandidat enak in hvala bogu, da je tako, ker ne maram občutka, da me gledajo drugače samo zaradi mojega dela.

Story: Ste si za nagrado privoščili kaj lepega?

Obiskala sem mesta (ki se po naključju začnejo na črko B): Bratislavo, Beograd, Bovec. Naslednje leto bom šla kar po abecedi naprej, ha ha.

Story: Vendar študija še niste končali. Vpisali ste se na podiplomski študij odnosov z javnostmi …

Vpis imam septembra, se pravi, da si do takrat lahko še premislim, vendar dvomim, da se bo to zgodilo. Oddaja Na zdravje mi dopušča ogromno prostega časa, in dokler je bilo treba pisati diplomsko, mi je to ustrezalo. Zdaj pa bom ves ta čas izkoristila za izobraževanje. Glede na to, da sem novinarstvo med študijem že dodobra okusila in se ne čudim več, zakaj novinarji umirajo prej kot drugi, sem se odločila za sorodno vejo, ob kateri si lahko človek še vedno organizira normalno življenje.

Story: Se torej nameravate po končanem podiplomskem študiju umakniti izpred televizijskih kamer?

Odvisno. Če bi prišla dobra ponudba od resnega podjetja, bi vsekakor razmislila. Kaj pravzaprav prinese pojavljanje pred kamero, izveš šele, ko to dodobra okusiš.  

Story: Vam je žal, da ste kariero za nekaj časa posta­vili v ospredje? Bi ravnali drugače, če bi imeli to možnost?

Če bi diplomirala že pred leti, ne bi to nič vplivalo na moje življenje. Voditelja nihče ne vpraša, če ima diplomo. Voditelj je vreden le toliko, kolikor ga ljudje radi gledajo. Ko teh ljudi nekega dne ni več, takrat šele postane diploma uporabna. 

Story: Kaj vas pri tem, da ste znani, naj­bolj (če vas) moti?

Verjetno to, da sem za vsakogar, ki ga na novo spoznam, zgolj Jasna Kuljaj iz Na zdravje. Ko prodajalka, ki dela v Mercatorju, vstopi v kako družbo, nihče ne začne vzklikati: 'Poglej jo, prodajalko iz Mercatorja!' Se pravi, je v prvi vrsti samo človek. Morda z boljšim ali slabšim dnevom. In če imaš slab dan ali pa si žalosten, je zadnja stvar, ki si jo želiš, da te ob vstopu v neki prostor vsi opazijo in 'skočijo v zrak'.

Story: Kaj pa vam je pri tem všeč?

Da se da od te prepoznavnosti vendarle tako dobro živeti, da imam na mesec 20 prostih dni, pa še vedno 'znese'.

Story: Nekateri znani se pritožujejo, da zasebnost težko zadržijo zase. Vam pa to dobro uspeva. Recept?

Zase težko rečem, da mi je uspelo zadržati zasebnost zase. Povem, kar me vprašajo. Ne razlagam pa podrobnosti, v katere so vključeni drugi ljudje iz mojega zasebnega življenja. Želim, da živijo anonimno življenje.

Story: Se vam je že zgodilo, da so vam zaradi tako zaščitniškega odnosa do zasebnosti očitali, da ste vzvišeni?

Morda bi vam pred 10 leti povedala vse o sebi. Danes vem, kaj to potegne za sabo, in ko pretehtaš koristi in 'davke', ugotoviš, da je bolje ohraniti čim večji del zasebnosti zase. 

Story: Res je, da ste še mladi, vendar … Kaj smatrate za svoj največji življenjski uspeh?

Kaj pa vem ... diploma je vsekakor za vsakega študenta samoumevni zaključek študija, zato tega ne štejem med posebne dosežke. Uspeh je to, da mi je že v zgodnjih dvajsetih uspelo nekaj, kar sem si želela kot otrok, ko sem gledala Maria. Morda se je vse le zgodilo prehitro, in če se ti želje prehitro izpolnijo, moraš na novo definirati svoje želje in cilje.

Story: Kaj pa neuspeh?

Bodimo raje usmerjeni v pozitivno, ha ha ...

Story: Pred časom ste v enem izmed intervjujev povedali, da razmišljate o tem, da bi se posvetili prostovoljnemu delu. Ste to uresničili?

Upala sem, da me bo po tem intervjuju poklical kdo, ki se ukvarja s pomočjo ljudem, pa se to žal ni zgodilo. Je pa res, da bomo kar težko našli delo zame, saj si želim prostovoljnega dela, kjer ne bom Jasna Kuljaj iz Na zdravje, ampak navaden človek, ki želi narediti nekaj dobrega.

Story: Spomladi ste se zelo resno lotili telovadbe. Najeli ste tudi osebnega trenerja in nekaj časa ste bili zelo pridni. Še vztrajate?

Uf, s trenerjem fitnesa se že nekaj mesecev nisva srečala. Upam, da bere vašo revijo in ga ob tej priložnosti lepo pozdravljam.

Story: Zakaj ste prenehali vaditi?   

Prišla je pomlad. Šmarna gora je bila preveč mamljiva. Ampak, saj je pred vrati jesen, pa se bomo spet resno vrgli v sistem. Seveda, če se me ni moj trener fitnesa (Andrej Milutinović) medtem že odrekel in me črtal s seznama ljudi, v katere se splača vlagati trud.

Story: Vas zato kaj preganja slaba vest?

Ne, ker tudi Šmarna gora ni šala in me pošteno zdela.

Story: Kako pa sedaj skrbite, da ste fit?

Slabo. Tudi Šmarna gora me ni videla že kak mesec. Oh, to poletje ... Vse postavi na glavo!

Story: Se boste pred novo sezono oddaje Na zdravje spet zatekli po pomoč k osebnemu trenerju?

Sezona gor, sezona dol. Za telo ne skrbim zaradi svojega dela, ampak zaradi dobrega počutja.

Story: Koliko vam videz sploh pomeni?

No, vsekakor mi veliko pomeni, kot vsaki ženski.

Story: Pred časom ste imeli operacijo nosu in tega ne nameravate skrivati …

Nimam česa skrivati in se pretvarjati tako kot nekatere, ki so šle že kar nekajkrat pod nož in so vse bolj podobne jokerju, pa še vedno ne priznajo. 

Story: Zakaj ste se za operacijo sploh odločili? Iz zdravstvenih razlogov?

Za operacijo nosu sem se odločila po dolgih letih premišljevanja o tem. Ko pa  mi je otorinolaringolog povedal, da imam zaradi rahlo ukrivljenega nosnega pretina težave z dihanjem, sem se naposled odločila za poseg. Načeloma sem proti lepotnim ope­racijam in vstavljanjem kakršnihkoli tujkov v telo zaradi estetskih izboljšav in mlajšega videza. 

Story: Kaj mislite, zakaj toliko znanih ne prizna lepotnih operacij? Sploh glede na to, da so v šovbiznisu, kjer je to postalo nekaj normalnega.

Morda zato, ker vsi vemo, da to vendarle ni nekaj normalnega. Korekcija nosu je vsekakor nekaj čisto drugega kot tlačenje silikona v prsi, ustnice ali kamorkoli ga že tlačijo. Morda pa je problem tudi v novinarjih. Nekoga vprašate: Ali ste imeli lepotno operacijo? in ta oseba, čeprav že postaja podobna jokerju, odgovori: Ne. In je pogo­vor končan. Ne gre to tako ...

Napisala: Andreja Freyer
Foto: Miran Juršič
Ličenje: Nataša Zajc
Stilistka: Špela Jambrek

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story