Jasna Kuljaj se bo fotografirala visoko noseča in gola

19. 12. 2014
Deli
Jasna Kuljaj se bo fotografirala visoko noseča in gola

Znano je, da se nosečnice rade fotografirajo v vsakem obdobju svoje nosečnosti, sploh v zadnjem trimesečju. O tem intenzivno razmišlja tudi Jasna Kuljaj, ki pa bo naredila še korak naprej. Fotografirala se bo visoko noseča in gola!

Jasna ima s fotografiranjem in poziranjem številne izkušnje, saj je že neštetokrat nastopila pred fotografskimi objektivi za številne naslovnice slovenskih medijev, tudi revije Lea. S fotografiranjem nima slabih izkušenj, z veseljem stopi pred kamere, poklicno ali zasebno: "Zadnje čase je vse bolj priljubljeno, da se s profesionalnim fotografskim objektivom zabeležijo vsi pomembni trenutki življenja.

Ne fotografiramo več le porok, ampak mladoporočenci naredijo tudi predporočne fotografije, nosečnice želijo imeti spomin na poseben čas njihovega življenja, starši želijo, da njihovega dojenčka profesionalno slikajo v prvih dneh njegovega življenja, in podobno. Pogosto slišim debato med nosečnicami, komu bodo zaupale ovekovečenje svojega telesa v visoki nosečnosti. Zdi se mi, da moderne nosečnice ne razmišljajo, ali bi to sploh naredile, ampak se debata vrti bolj okoli tega, katerega ponudnika izbrati – glede na ceno, kakovost in druge pomembne dejavnike." Jasna je tako hitro dobila zamisel, da bi naredila še korak naprej.

Kot so to v preteklosti naredile že številne zvezdnice (Demi Moore, Christina Aguilera, Britney Spears, Jessica Simpson, v Sloveniji pa Sandra Auer), tudi Jasna razmišlja o fotografiranju brez vseh oblačil, ko bo že visoko noseča: "Gre za spomin na posebno obdobje ženskega življenja, zato v tem ne vidim ničesar spornega. Tak spomin si želi vse več nosečnic – tudi tistih, ki živijo daleč stran od medijskih luči.

Glede na to, da zaradi svojega dela poznam precej fotografov, je beseda na to seveda že bila napeljana oziroma so me vprašali, ali bi me zanimalo. Ker se mi golo človeško telo zdi nekaj najbolj samoumevnega na svetu, telo nosečnice pa se mi sploh zdi lepo, sem o teh pobudah zadnje čase začela tudi sama razmišljati. Nosečnost hitro mine, pred mano je samo še deset tednov, če bo šlo vse po sreči. Pomemben pa je še en vidik – nobena ženska ne more zagotovo vedeti, ali bo še sploh kdaj zanosila, in zato je treba razmišljati kar tukaj in zdaj, saj priložnosti morda ne bo nikoli več."

Seveda nas je zanimalo, kaj namerava Jasna potem s to fotografijo narediti – jo obesiti v spalnico, morda otroško sobo ali jo objaviti celo na naslovnici revije? Zaupala nam je: "Vem, da v tujini že dolgo objav­ljajo razgaljene znane nosečnice na naslovnicah revij. Sama bi se odločila zgolj za to, da naredim ta korak. Od rezultata oziroma zadovoljstva z izdelkom pa je nato odvisno, ali bi takšna fotografija krasila le kakšen album, morda steno v spalnici ali naslovnico kakšne revije. Zdaj tako daleč vnaprej ne razmišljam, kot rečeno, odvisno od tega, kaj bom občutila, ko bom videla končni izdelek."

Nad zamislijo je navdušen tudi Jasnin partner, profesionalni nogometaš Saša Lalović, ki jo sprejema točno takšno, kot je: "Moj dragi ima strelko. V to je šel zavestno! Tudi sam je strelec, tako da razume moje želje, saj ve, da srečna ženska pomeni mir v družini." Sicer pa Jasna, ki je v sedmem mesecu nosečnosti, počasi pridobiva kilograme. Na zadnjem tehtanju je imela le štiri dodatne kilograme, zdaj jih ima morda že pet, pa tudi posebne obsesije s hrano nima: "Nič kaj takega mi ne prija, čeprav se mi pred očmi pogosto prikazuje hitra hrana. Poskušam se ji upreti, a priznam, da me občasno premami. Do zdaj sem si v življenju privoščila vse, kar mi je srce poželelo, in izkazalo se je, da je bilo to dobro za moje zdravje."

Jasna se kot nosečnica počuti odlično, polna je energije: "Ne spomnim se, kdaj bi bila nazadnje bolna. Nimam težav s pritiskom, z zgago, pravzaprav z nobeno od značilnih nosečniških nadlog." Morda je prav zato še do pred kratkim s svojim dragim razmišljala, da bi skočila na obisk k njegovemu bratu in družini v Beograd: "Glede tega sva si že premislila – iz strahu, da bi me prav tam kaj zagrabilo. Morda sem zajec, morda se sliši čudno, ampak želim si biti blizu slovenskih zdravstvenih ustanov, ki so, vsaj kar se porodništva tiče, na zelo dobri ravni, pa če si priznamo ali ne."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ