Jeffu Bezosu po ločitvi ostaja večina Amazona

Jeffu Bezosu po ločitvi ostaja večina Amazona (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2019

Ustanovitelj in lastnik podjetja Amazon, 55-letni Jeff Bezos, se je tudi uradno ločil od MacKenzie Bezos, poročajo tuji mediji. Najbogatejši človek na svetu in pisateljica sta bila poročena 25 let, imata pa tudi štiri otroke.

Po končani ločitvi sta objavila uradno sporočilo za javnost. Zapisala sta, da bo Bezos obdržal vse svoje delnice v Washington Postu in podjetju Blue Origin, ter 75-odstotni delež Amazona.

"Hvaležna sem, da sem končala proces ločitve z Jeffom ob vzajemni podpori. Hvala vsem, ki so naju podprli, veselim se novemu obdobju najinega odnosa. Otroke bova vzgajala kot prijatelja," je MacKenzie zapisala na svojem Twitterju.

Bezosovo premoženje ocenjujejo na 137 milijarde dolarjev. Podjetje Amazon je šartal v svoji garaži, na poti do uspeha pa ga je podpirala (zdaj) nekdanja soproga MacKenzie.  Mediji so poročali, da naj bi se ločila, ker si je Bezos omislil ljubico - osem mesecev naj bi trajala njegova afera z nekdanjo televizijsko voditeljico Lauren Sanchez. Časopis National Enquirer je poročal, da naj bi se sestajala trikrat tedensko.