Jelena Vadnjal: Izdelala bo torto za 160 ljudi

Jelena Vadnjal: Izdelala bo torto za 160 ljudi (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
26. 8. 2016

Nekdanja voditeljica, danes ustvarjalka slaščic, Jelena Vadnjal je dobesedno zasuta z naročili za njene sladke mojstrovine. Pred kratkim je svoje prijatelje na Facebooku povsem navdušila z objavo čudovite trinadstropne torte, zaupala pa nam je, kaj vse še trenutno nastaja pod njenimi rokami.

Roza torta je bila namenjena deklici Ivoni iz Postojne, ki je v širšem družinskem krogu, ki je štel več kot 90 ljudi, praznovala prvi rojstni dan in krst. Glavno besedo pri izbiri torte je imela punčkina teta Žana, ki je nad njenimi tortami navdušena in jo šteje med redne in zelo zadovoljne stranke.

"Za Ivonino torto sem potrebovala dva dni. Vedno pravim, da je pri kreiranju in izdelavi tort bistvenega pomena organizacija. Če ta funkcionira, tudi peka in vse ostalo gladko poteka," za začetek pove Jelena, ki je najprej po tetinih željah narisala skico in predlagala okuse. Ko je te izbrala, je sledil pogovor o dekoraciji, nato pa se je začelo delo, ki je vsebovalo peko dvanajstih biskvitov ter pripravo dveh krem in pomarančnega moussa.

"Prvo trinadstropno torto sem sicer naredila v MasterChefu pod hudim časovnim pritiskom in ob pomoči treh sotekmovalcev. Ta je bila bistveno večja, tehtala je več kot 20 kilogramov, pa tudi bolj kompleksna. A sem imela na voljo veliko več časa kot v MasterChefu in sodniki mi niso gledali pod prste," v smehu razloži Jelena.

Torta sama po sebi ni bila tako zahtevna, zato pri izdelavi ni potrebovala pomoči. Pri dekoraciji, ki je povezana s tičino maso, ji na pomoč vedno priskoči prijateljica Nina, s katero sodeluje že več kot eno leto. Ona namreč uživa pri delu s tičino maso, Jelena pa za to nima živcev. Veliko raje se posveča okusom in videzu tort. "Deklica je bila nad videzom seveda navdušena, še bolj pa gosti in naročnica, ki mi je sporočila, da so se čisto vsi strinjali, da je torta top, za najboljši del pa razglasili tistega z gozdnimi sadeži," pove Jelena.

Združila moči

Jeleno zdaj čaka še večji podvig. Izdelati mora namreč kar petnadstropno torto. V tem pa ne bo sama, moči bo namreč združila s polfinalistom šova MasterChef, Matejem Zupančičem. Z njim že dalj časa sodeluje pri večjih in bolj zahtevnih slaščičarskih podvigih. "Za torto, o kateri govoriva, me je poklical Matej in rekel: "Ej, eno pet­nadstropno poročno torto bova delala," v smehu pove Jelena in doda, da je torta namenjena poročnemu slavju znanega Slovenca.

Glede na to, da je poroka septembra, imata mladoporočenca še dovolj časa za izbiro okusov. "Končna odločitev bo seveda njuna, midva z Matejem pa staviva na lešnikovo (s praženimi lešniki, temno čokolado in lešnikovim oljem), čokoladno s kakavovimi zrni in višnjami ter vaniljevo z gozdnimi sadeži," nam z navdušenjem pove simpatična plavolaska.

Dela si sicer še nista razdelila, vendar jima to ne bo predstavljalo težav. "Vsak od naju ima svoje prednosti, oba pa imava skupen cilj, zadovoljnega naročnika z nasmehom na obrazu," še zaključi vedno zgovorna Jelena.

Tekst : Barbara Majič
Foto: Goran Antley