Jennifer Aniston: Brada ima še vedno rada, a ljubi Justina

Jennifer Aniston: Brada ima še vedno rada, a ljubi Justina (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
15. 10. 2016

Potem ko je svet pretresla novica o razhodu Angeline Jolie in Brada Pitta, se je pozornost medijev takoj usmerila k igralki Jennifer Aniston. Jennifer in Brad sta bila namreč pred leti srečno zaljubljena in tudi poročena, kar bi verjetno bila še danes, če ne bi Brad spoznal Angeline in se z njo zapletel v razmerje.

Zato je vse seveda zanimalo, kaj si o razhodu slavnega para misli lepa igralka. A ta – vsaj za zdaj – njune ločitve še ni komentirala in je najverjetneje tudi ne bo, saj je preteklost predelala in jo pustila za seboj ter se raje posveča svojemu življenju, ki smo ga pod drobnogled vzeli tudi mi. Kaj vse smo odkrili, vam razkrijemo v nadaljevanju ...

Na odraščanje nima najlepših spominov

Jennifer Joanna Aniston je bila rojena leta 1969 v Sherman Oaksu v Kaliforniji staršema igralcema – Johnu Anistonu in Nancy Dew, ki sta se, ko je bila igralka stara enajst let, ločila. To je igralko sicer prizadelo in zaznamovalo, a ne toliko, kot jo je slab odnos z mamo. Kot je večkrat povedala v intervjujih, je bila ta do nje zelo kritična ter ji je pogosto govorila, da ni dovolj lepa, kar je dolgo verjela tudi sama. Obenem je bila njena mama tudi zelo temperamentna in je ob vsakem nesporazumu eksplodirala ter kričala nanjo. Njun odnos je bil z leti vse slabši, ko je Nancy leta 1999 izdala knjigo From Mother and Daughter to Friends: A Memoir, v kateri je o svoji hčerki izdala veliko podatkov iz zasebnega življenja, sta popolnoma prekinili komunikacijo. Prve stike sta nato vzpostavili šele po Jenniferini ločitvi od igralca Brada Pitta, dokončno naj bi se pobotali tik pred materino smrtjo letos.

Mladost lepe igralke je zaznamovala tudi disleksija, motnja sposobnosti branja, pisanja in pomnjenja; za katero ni vedela vse do poznih najstniških let. Dolgo časa je namreč mislila, da le ni pretirano pametna, saj si skoraj ničesar ni mogla zapomniti. Vseeno so bile v mladosti lepe igralke tudi svetle točke, med katerimi je bila tudi njena babica, Grkinja Stella. Anistonova se spominja, da jo je ta imela zelo rada ter ji je vedno pripovedovala najlepše zgodbe in jo spravljala v smeh. Morda tudi zato igralka njeno smrt označuje kot eno bolj travmatičnih dogodkov v življenju, ki ga je težko prebolela.

Igranje je imela v krvi

Anistonova je imela igranje seveda v krvi, saj sta bila igralca tudi njena starša, ki sta nastopala v najbolj znanih serijah tistega obdobja – oče John v seriji Days of our Lives; mama pa v serijah The Wild Wild West in The Beverly Hillbillies. Sama se je z igralstvom začela pobliže spoznavati šele pri enajstih letih, a jo je tako pritegnilo, da se je odločila, da postane tudi njen poklic. Zato se je vpisala na šolo za glasbo, umetnost in upodabljajoče umetnosti Fiorello H. LaGuardia High Society School of Music & Art and Performing Art v New Yorku in tam tudi diplomirala. A kljub temu, da je bila dobra igralka in sta bila uveljavljena igralca tudi njena starša, uspeh ni prišel čez noč. Anistonova je začela igrati v gledališču, kar ji je prineslo izkušnje, a ne tudi dovolj prihodkov, da bi lahko preživela, zato je ob tem opravljala še vrsto drugih del, med drugim je bila tudi natakarica.

Da bi lažje razvijala svojo kariero, se je leta 1989 preselila v Los Angeles, kjer je res dobila več priložnosti za nastopanje pred kamero, a večinoma v serijah, ki niso bile prav uspešne, zato se je njihovo predvajanje hitro zaključilo. Šele, ko je že skoraj obupala nad svojo igralsko kariero, se ji je ponudila priložnost, da nastopi v seriji Prijatelji. Čeprav ji je bila sprva ponujena vloga Monice, se je avtorjem serije za upodobitev lika kasneje zdela primernejša igralka Courtney Cox. Anistonova pa je namesto nje dobila priložnost, da upodobi Rachel Green, ki ji je bila, kot se je kasneje izkazalo, preprosto pisana na kožo. Prinesla ji je tudi svetovno slavo, izjemno visok honorar – v zadnjih dveh sezonah celo milijon dolarjev na epizodo, ter tudi številne nagrade, kot so nagrade Primertime Emmy, zlati globus ter Screen Actors Guild.

Z večjo prepoznavnostjo so prišle tudi ponudbe za nastope v številnih (romantičnih) komedijah, kot so Bruce Almighty (2003), In prišla je Polly (Along Came Polly, 2004), Greva narazen (The Break-Up, 2006), Marley in jaz (Marley And Me, 2008), We are the Millers (2013) in mnoge druge. Letos je luč sveta ugledal tudi njen novi film Materinski dan (Mother's Day), v katerem je zaigrala ob Julii Roberts, Kate Hudson, Timothyju Olyphanthu in Jasonu Sudeikisu. Decembra si bomo lahko ogledali tudi film Nori božič v pisarni (Office Christmas Party).

Brada ima še vedno rada

Jennifer je bila v zvezi s kar nekaj zvezdniki, med katerimi sta bila tudi glasbenik Adam Duritz in igralec Tate Donovan. Najbolj odmevna pa je bila njena zveza z igralcem Bradom Pittom, s katerim sta se spoznala na zmenku na slepo leta 1998, ki sta ga organizirala njuna agenta. Parček se je takoj ujel in se po dveh letih razmerja poročil na razkošni poroki v Malibuju v Kaliforniji. Mnogim se je zdel zakon para preprosto popoln in so zato menili, da bo trajal večno, a se to žal ni zgodilo. V začetku leta 2005 sta igralca namreč sporočila, da se ločujeta, razlog za to pa je bila igralka Angelina Jolie, s katero se je igralec zapletel na snemanju filma Mr. & Mrs. Smith. Anistonovo je ločitev seveda potrla, saj če gre verjeti dobro obveščenim, naj bi bila v Brada noro zaljubljena in je zato potrebovala tudi kar nekaj časa, da ga je prebolela. A čeprav je danes srečno poročena z drugim, ne skriva, da ima igralca še vedno rada. V intervjujih pogosto poudari, da sta še vedno v stiku ter da oba drug drugemu želita le najboljše. Se pa igralka o Bradovi, sedaj že nekdanji partnerki, Angelini Jolie nikoli ni želela javno opredeliti. Dobro obveščeni pravijo, da je vedno menila, da ta naj ne bi bila prava izbira za igralca, saj se ji je zdela preprosto preveč 'komplicirana'. Obenem naj bi vedno imela občutek, da se njuna ljubezenska zgodba ne bo prav dobro končala. Očitno je imela prav, saj se igralca po desetih letih razmerja in dveh letih zakona ločujeta. Kot se govori, naj bi bila Anistonova tudi v tem primeru na Bradovi strani, saj ve, da ima otroke zelo rad, in upa, da v ločitvi ne bo potegnil kratke.

Justin Theroux ji je povrnil vero v ljubezen

Po ločitvi od Brada Pitta se je igralka sprva sestajala z igralcem Vinceom Vaughnom, kasneje pa z glasbenikom Johnom Mayerjem, a srečo je našla šele v objemu igralca Justina Therouxa, s katerim sta se spoznala leta 2007 na snemanju filma Tropic Thunder. A čeprav sta si bila simpatična, iskra med njima ni preskočila takoj, temveč šele tri leta kasneje, ko sta se srečala na snemanju filma Wanderlust. Takrat sta se zelo zbližala, postala prijatelja ter se kasneje tudi zaljubila in postala par. Na romantičnem oddihu v Rimu leta 2012 jo je igralec zaprosil za roko. A čeprav je ta privolila, o poroki dolgo ni bilo govora, zato sta se nenehno soočala z ugibanji, ali se bosta res kdaj sprehodila do oltarja. Dokončno sta igralca zlobne jezike utišala 5. avgusta 2015, ko sta namesto zabave za igralčev rojstni dan pripravila poroko, ki so ji prisostvovali številni znani obrazi. A poroka njunega življenja ni obrnila na glavo. Kot je igralka izdala medijem, se po poroki nista počutila prav nič drugače, saj sta se že prej počutila tako, kot da bi bila poročena. Sicer Jennifer pravi, da se imata z Justinom preprosto prelepo ter da se veliko smejita. Čeprav ima par veliko dela, vedno najdeta čas drug za drugega – še vedno hodita na zmenke ter tudi na romantične izlete in potovanja. Zelo rada se tudi vrtita po kuhinji in ustvarjata slastne jedi, s katerimi razvajata svoje brbončice.

Ljubi umetnost

Tisti, ki Jennifer poznajo, pravijo, da je zelo prizemljena, prijetna in preprosta oseba, ki se kljub slavi in bogastvu trudi živeti precej preprosto življenje. Ko ne dela, je zelo rada doma, v hiši, ki sta si jo z možem uredila v soseski Bel Air v Los Angelesu, kjer jima družbo delata dva posvojena psa – Dolly in Sophie. Takrat igralka svoje dneve rada začenja zgodaj, običajno z meditacijo, ki ji sledita kava in zajtrk, zatem pa se odpravi na telovadbo. Ko ima čas, se zelo rada posveča tudi umetnosti, ki jo preprosto obožuje. Tudi zato je v njenem domu moč najti veliko stvaritev priznanih umetnikov, kot so Marc Chagall, Robert Motherwell in Glenn Ligon. Aktivno ustvarja tudi sama – rada fotografira, slika ter včasih tudi oblikuje iz gline.

Tekst: Tina Ambrožič