Joe Jackson: Mož, ki je maltretiral Michaela Jacksona

Vir: Nova
28. 7. 2009

Oče pred kratkim preminulega kralja popa Michaela Jacksona, Joe Jackson, je v ponedeljkovi pogovorni oddaji Larryja Kinga izjavil, da nikoli v življenju ni udaril svojega sina ali naredil kakršnokoli napako pri njegovi vzgoji. In tako zavrnil zgodbe, ki že od nekdaj krožijo, da je Michaela in druge sinove v otroštvu zlorabljal.

»Nikoli ga niste udarili?« je Jacksona vprašal King. »Nikoli. Vzgajal sem ga tako, kot bi ti vzgajal svoje otroke. Zakaj bi ranil Michaela? Čemu? Nimam nobenega razloga. Ljubil sem ga in ga še vedno ljubim.«

Poleg tega je Joe v oddaji izjavil, da je smrt njegovega sina sumljiva. »Zdravnik mu je dal nekaj, kar ga je umirilo, potem pa se ni več zbudil. Tukaj je nekaj narobe,« trdi Joe, čeprav priznava, da ne ve točno, kaj se je dogajalo, saj do Michaela pred smrtjo ni imel dostopa.

Hkrati je zanikal, da sta s Katherine, Michaelovo materjo, ločena, čeprav večino časa res ne živita skupaj. Joe se pretežno zadržuje v Las Vegasu, Katherine pa živi v Encinu, v Kaliforniji.

V oddaji je Joe Jackson poleg tega zanikal govorice, da je želel Michaelove tri otroke naslednjo leto odpeljati na turnejo kot skupino Jackson 3. »To so same laži. Popolne izmišljotine. Otroci morajo biti to, kar so, otroci,« je dejal.

Barbara Kravanja