Johnny Depp je zadnji dve desetletji zapravljal po 2 milijona dolarjev na mesec!

Johnny Depp je zadnji dve desetletji zapravljal po 2 milijona dolarjev na mesec! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 2. 2017

Ameriškega filmskega zvezdnika Johnnyja Deppa je njegova razsipnost finančno skoraj povsem uničila, izhaja iz tožbe, ki jo je proti njemu zaradi neporavnanega posojila vložil družba The Management Group. Med bolj odmevnimi izdatki igralca so trije milijoni dolarjev, ki jih je plačal za izstrelitev pepela pisca Hunterja S. Thompsona s topom.

Kot izhaja iz tožbe, vložene v torek, je igralec večino časa v zadnjih dveh desetletjih v povprečju potrošil po dva milijona dolarjev mesečno, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Med drugim naj bi zvezda filmske serije Pirati s Karibov kakih 75 milijonov dolarjev potrošil za svojih 14 hiš, med katerimi so je tudi francoski grad na 18 hektarih, veriga bahamskih otokov, več hiš v Hollywoodu in konjska farma v Kentuckyju.

Od leta 2000 je za oskarja nominirani igralec prav tako 18 milijonov dolarjev zapravil za jahto, kupil je 45 luksuznih avtomobilov, za nakup vina, najem zasebnih letal in 40-glavega osebja pa je mesečno plačeval po skoraj 70.000 dolarjev.

Po navedbah družbe, ki ga toži, je Depp kupil 200 del umetnikov Warhola, Klimta in drugih, 70 zbirateljskih kitar in zbirko hollywoodskih spominskih predmetov, ki je tako obsežna, da jo hranijo na 12 lokacijah.

"The Management Group je v 17 letih storila vse, kar je mogoče, da igralca zaščiti pred njim samim," je v izjavi ob vložitvi tožbe proti igralcu navedel odvetnik družbe Michael Kump. Kot je pojasnil, je družba Deppu posodila denar, ko je banka od njega terjala povračilo posojila, a igralec ni imel denarja, s čimer mu je želela prihraniti ponižujočo finančno krizo.

V družbi so tudi poudarili, da so Deppa zaradi njegovega razsipništva večkrat posvarili, na kar pa je odgovoril z obsojanjem menedžerjev, povečanjem trošenja in zahtevo, da najdejo način, kako vse skupaj plačati.

The Management Group je Depp lani odpustil, družba pa trdi, da ji dolguje 4,2 milijona dolarjev, zaradi česar je bila primorana sprožiti postopek zaplembe njegovega premoženja.

Depp je sicer 13. januarja vložil lastno tožbo proti tej družbi s sedežem na Beverly Hillsu. Obtožuje jo nevestnega upravljanja njegovih sredstev, jemanja posojil brez njegove odobritve in prikrivanja podatkov o tem, v kako katastrofalnem stanju so njegove finance.

V The Management Group pravijo, da je tožbo proti njim igralec vložil samo zato, da bi posegel v njena prizadevanja za povračilo posojila.

53-letni Depp se je sicer avgusta lani po 18 mesecih ločil od 30-letne igralke Amber Heard in pristal na plačilo sedem milijonov dolarjev preživnine.