Joško Čagalj Jole letos praznuje 15 let kariere

Jole letos praznuje 15. obletnico začetka glasbenega ustvarjanja. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
11. 10. 2015

Hrvaški pevec, ki prihaja iz Splita, Joško Čagalj Jole letos praznuje 15 let kariere. Na seznamu njegovih največjih uspešnic so zagotovo pesmi, kot so Nosi mi se bijela boja, Bailando solo, Kada žene tulumare ...

Oče, mož in v prvi vrsti glasbenik je v dolgoletni karieri poskrbel, da ima upravičeno sloves najboljšega zabavljača na hrvaški estradi. Njegove pesmi so zaznamovale različne generacije in ob njegovih ritmih so se vrteli vsi, željni dobre zabave. "Pravzaprav je minilo že 20 let, odkar se ukvarjam z glasbo, 15 jih je minilo od moje prve pesmi. Veliko stvari se je zgodilo, spoznal sem čudovite ljudi, ogromno prepotoval. Vse, kar lahko rečem, je, da je prehitro minilo," prizna Jole. "Najbolj sem srečen, ker lahko delam to, kar me veseli. Nikoli se nisem oziral na to, kaj počnejo drugi. Vedno sem se trudil slediti trendom in bil odprt za glasbo. Sledil bom glasbi in poskušal dati vse od sebe, da bodo tisti, ki radi poslušajo mojo glasbo, in organizatorji mojih koncertov zadovoljni."

Vsetranski

Ni skrivnost, da Jole velikokrat sliši, da je kralj zabave. "Nekoč so me klicali popularni Jole. (smeh) To je največja čast, da ti pravijo kralj zabave. Ampak jaz sem realen, mislim, da jih je še vsaj 50, ki bi si zaslužili takšen naziv," skromno doda. "Moj uspeh se skriva v tem, da nikoli, ko nastopam, ne pijem alkohola. Poznan sem po tem, da se rad zabavam in rad kaj spijem s prijatelji. Sem pa ponosen na to, da nikoli nisem šel vinjen na oder. Vedno se potrudim priti na koncert naspan in spočit. Morate pa vedeti, da imam po vikendu ves teden čas, da se spočijem. Res je, da imam še druge obveznosti, ampak si jih tako razporedim, da je časa za družino, prijatelje in počitek dovolj."

Družina

Jole je tudi oče ter mož in proste trenutke rad preživi z družino. Ko pa mu le znese, se posveti svojim konjičkom. "Morda bo zvenelo čudno, ampak obožujem poslušanje glasbo in branje knjig. Sicer v zadnjem času nisem veliko prebral. Vedno si naredim načrte, da bom bral na letalu ali pa na barki, pa se na koncu vedno s kom zaklepetam. (smeh) Rad se ukvarjam z družino – imam tri hčerke in ženo pa tudi psa. Rad se družim s prijatelji, rad se vozim z motorjem, s čolnom ... Veliko je stvari, ki pomenijo počitek. Včasih je to tudi 500 kilometrov oddaljen elektronski koncert," pojasni v smehu.