Kaj je Elizabeta II. z broškami želela sporočiti Donaldu Trumpu?

18. 7. 2018
Deli
Kaj je Elizabeta II. z broškami želela sporočiti Donaldu Trumpu? (foto: Profimedia)
Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je minuli teden obiskal Veliko Britanijo in čeprav kraljica Elizabeta II. javno o njem ne sme podati nobenega mnenja, se pojavljajo ugibanja, ali ni tega morda pokazala kar z izbiro svojih brošk.

Donald Trump je v Veliki Britaniji preživel tri dni, drugi dan se je srečal tudi s kraljico Elizabeto II.

Kraljica je znana po svojem prefinjenem modnem okusu, ki ga spremljajo ujemajoče se barve in nakit, velikokrat tudi broške. Pri reviji Teen Vogue se ob tem sprašujejo, ali ni ravno z njimi sporočala, kaj si misli o njem, saj kot članica kraljeve družine ne sme izražati mnenja o politiki.

Prvi dan, torej na dan Trumpovega prihoda, je kraljica nosila broško, ki ji jo je podarila družina nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame. Šlo je za osebno in ne za državno darilo. Po mnenju mnogih naj bi to nakazovalo, da kraljica ostaja zvesta Trumpovemu predhodniku. Znano je, da zdajšnji in nekdanji ameriški predsednik nista v najboljših odnosih.

Drugi dan obiska, ko sta se Elizabeta II. in Donald Trump tudi osebno srečala, je kraljica svoj zunanji videz dopolnila z broško, ki jo je podedovala od matere. Gre za broško s pomenljivo noto, saj jo je kraljičina mama nosila na dan moževega pogreba.

Tudi za zadnji dan Trumpovega obiska je kraljica izbrala posebno broško, in sicer je šlo za broško, ki ji jo je ob 60-letnici vladanja podarila Kanada. Ta država je z ZDA trenutno v sporu zaradi carin.

Elizabeta II. naj bi tako skozi izbiro brošk povedala, kaj si misli o Donaldu Trumpu in njegovem vodenju ZDA, ugibajo v omenjeni reviji.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk