Melania Trump razburja javnost z izbiro jakne, na kateri piše "Res mi je vseeno"!

Melania Trump razburja javnost z izbiro jakne, na kateri piše "Res mi je vseeno"! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
22. 6. 2018

Prva dama ZDA Melania Trump je v četrtek presenetila z nenapovedanim obiskom otrok migrantov na meji med ZDA in Mehiko. Še bolj je presenetila njena izbira oblačil. Prva dama je namreč za pot v Teksas oblekla jakno z napisom "Res mi je vseeno, pa tebi?"

Splet so preplavile fotografije Melanie, ko se je oblečena v olivno zeleno jakno z belim napisom na hrbtu, vkrcala na let proti Teksasu. Izbira jakne je takoj sprožila številna vprašanja in teorije, med drugim tudi, ali je šlo za skrito sporočilo prve dame, in če da, komu bi lahko bilo namenjeno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njena predstavnica Stephanie Grisham je sicer že isti dan pojasnila, da za izbiro oblačil "ni nobenega skritega sporočila". Na Twitterju je zapisala, da gre zgolj za jakno in da je prvi dami mar. Dodala je še, da upa, da se "po tem pomembnem obisku svet ne bo osredotočil na njeno garderobo".

Malo drugače je izbiro jakne na tem družbenem omrežju pojasnil soprog Melanie, ameriški predsednik Donald Trump. Zapisal je, da se sporočilo na jakni nanaša na lažne novice. "Melania je spoznala, kako nepoštene so in ji res ni več mar," je zapisal.

Melania se je potem, ko je prispela v McAllen v Teksasu, preoblekla v jakno krem barve. Jakno s spornim napisom si je nato še enkrat nadela pred odhodom domov, kljub temu, da je v Washingtonu ta čas zelo vroče in vlažno.

Melania je na območje odpotovala dan po tem, ko je njen soprog v sredo podpisal izvršilni ukaz, da bodo družine migrantov lahko ostale skupaj na meji z Mehiko, in da otrok ne bodo več ločevali od staršev.

Trump je bil zaradi omenjene politike, ki je vodila v to, da so na ameriško-mehiški meji iz rok nezakonitih migrantov trgali celo dojenčke, deležen ostrih kritik doma in v tujini. Ločevanje migrantskih družin je ostro obsodila tudi prva dama, ki naj bi bila po navedbah ameriških medijev med najzaslužnejšimi, da si je ameriški predsednik premislil.

Po podatkih ameriškega ministrstva za domovinsko varnost, objavljenih v ponedeljek, so na ameriško-mehiški meji med 5. majem in 9. junijem od staršev ločili 2342 otrok migrantov. Kljub podpisu izvršilnega ukaza v ZDA ni načrta za ponovno združitev ločenih družin.

Priporočamo