Kako se slavni bojujejo z odvečnimi kilogrami

Julijana Krapež (foto: Lea press) Lea press
Vir: Lea
24. 1. 2015

Slavne obraze smo zaslišali, kako se v januarju, ki slovi po spopadanju z med prazniki na novo pridobljenimi kilogrami, borijo s temi neljubimi viški.

Žiga Gombač

Med prazniki se odvečni kilogrami niso nabrali, ker sem bil v rednem tekaškem pogonu. Kar sem vnesel, sem torej tudi pokuril. In tudi če bi se kaj nabralo, bi bilo to povsem okej, saj se obeta obilna tekaška sezona, v kateri bo vsaka rezerva prišla prav.

Julijana Krapež

Oh, ja, ti kilogrami. Vedno je za praznike nekako podobno. Hm, bo treba v bitko in na fitnes! (smeh)

Neža Bračun - Nessy

Med prazniki se res je preveč razkošno, zato bo treba narediti prečiščevalno kuro. Nimam čarobnega recepta. Čim manj glutena in zdravi ogljikovi hidrati, kot so ajdova in prosena kaša, polenta. Sem tudi zagovornica nepredelane hrane, torej takšne, ki ni industrijsko obdelana. Jem tudi samo sezonsko zelenjavo in mi niti na misel ne pride, da bi pozimi kupovala svež paradižnik. Skratka, jejmo manj, jejmo zdravo in veliko gibanja na svežem zraku – to je moj recept.

Andrej Milutinović

Glede na to, da nekaj mesecev nisem nič pazil na prehrano, si bom najprej uredil jedilnik. Jedel bom veliko beljakovin, zdravih maščob in veliko zelenjave. Izogibal pa se bom ogljikovim hidratom. Treniral bom z utežmi in vsak dan izvajal kardiotreninge.