Katarina Čas: “Vzdušje je bilo intimno”

Katarina Čas: “Vzdušje je bilo intimno” (foto: osebni arhiv, Profimedia) osebni arhiv, Profimedia
Vir: Story
2. 4. 2015

Igralka Katarina Čas se je pred dnevi udeležila premiere svojega drugega hollywoodskega filma, v katerem je zaigrala ob boku izjemnega Ala Pacina. Film Danny Collins počasi prihaja tudi v naše kinematografe, v njem pa bomo lahko v vlogi mlade zaročenke ostarelega rokerja občudovali lepotico slovenskega rodu. Na premiero filma v New Yorku je prišla tako, kot se za igralko v Hollywoodu spodobi: v spremstvu svoje frizerke in oblečena v obleko iz kolekcije visoke mode.

Katarina je skoraj nemudoma po premieri odpotovala novim projektom naproti, mi pa smo jo v zadnjem trenutno prestregli z vprašanjem, kakšno je bilo vzdušje na newyorški premieri filma Danny Collins. "Vzdušje na premieri je bilo sproščeno. Ker gre v primerjavi z Volkom z Wall Streeta za manjši film z manjšim proračunom in zasedbo, je bilo vzdušje intimnejše in lepo je bilo po dveh letih, kolikor je že minilo od snemanja, znova videti Pacina, Bobbyja, Jennifer, režiserja Dana ... in seveda malo Gisele, ki je prav tako nastopila že v Volku z Wall Streeta. Res je talentirana mala deklica!" je povedala igralka.

Navdušena je bila tudi nad tem, da je na zabavi po ogledu filma spoznala avstralsko igralko Rose Byrne, ki smo jo v preteklosti lahko občudovali v filmih, kot so Troja, Vojne zvezd in Možje X. Rose je namreč dekle igralca Roberta M. Cannavaleja, ki v filmu Danny Collins igra sina naslovnega junaka. Katarina sicer obžaluje, da se premiere nista mogla udeležiti še Annette Bening in Christopher Plummer, s katerim se je na snemanju filma odlično ujela. Igralca naj bi zbližal predvsem podoben smisel za humor. "Na prizorišču snemanja so mu rekli, da je še dve uri do naslednjega snemanja, in ga vprašali, ali bo v prikolici ali kje drugje. Na to je odgovoril s stavkom: 'My trailer is so depressed, just give me a Bible and a gun and I will shoot myself' (v prikolici je tako depresivno, dajte mi biblijo in pištolo, da se ustrelim, op. a.), čemur sva se oba najbolj nasmejala, in to naju je zbližalo," nam je pojasnila Katarina v intervjuju, ki smo ga objavili takoj po končanem snemanju filma Danny Collins. Poleg očitnega talenta, ki je Katarino pripeljal do odličnih vlog v filmih hollywoodske A-produkcije, lahko s ponosom občudujemo tudi lepoto Slovenke, ki je pri 37 letih videti vrhunsko.

Zavoljo mladostnega videza lahko na velikem platnu igra vloge, katerih razpon v letih je dokaj nedefiniran. V filmu Danny Collins namreč igra mlado zaročenko ostarelega rokerja, ki ga odlično portretira Al Pacino. Katarina nam je zaupala tudi, da že od nekdaj za sveto trojico filmskega platna šteje Roberta De Nira, Ala Pacina in Jacka Nicholsona, in to, da je lahko z enim izmed svojih največjih idolov igrala v filmu, je uresničitev najbolj norih sanj.

"Edina beseda, s katerima lahko opišem sodelovanje z Alom Pacinom, je preprosto nadrealno. Druge besede, ki bi lahko opisala, kaj si mislim, ne najdem," nam je že pred časom zaupala Katarina, ki sicer ob prvem srečanju vanj ni bila zvezdniško zagledana. Iz prve roke smo izvedeli, da Katarina na premiero filma ni odšla sama, ampak v družbi osebne frizerke Saše Kersnik, lastnice domžalskega lepotnega salona Medinmleko, v katerem je Časova ena od rednih znanih strank. Od Saše, ki je tudi Katarinina osebna prijateljica, nam je uspelo izvedeti nekaj zanimivosti iz zakulisja njunega potovanja v New York.

"Zelo sem počaščena, da me je Katarina izbrala kot osebno frizerko na tako odmevnem medijskem dogodku, ki je res težko primerljiv z našimi. V tamkajšnji filmski industriji je vse osupljivo profesionalno in ni odstopanj, saj vsak ve, kaj je njegovo delo. S Katarino sva se veliko pogovarjali oz. usklajevali glede vsega že pred odhodom v New York, saj sva barvo las in stil pričeske pripravili že v Sloveniji. Pred premiero pa sem le stilirala in vse skupaj finalizirala v končno obliko," nam razkrije Saša in nadaljuje: "Težko opišem vse, saj sem zelo profesionalna in spoštujem Katarinino zasebnost. Je neverjetna oseba, saj je bila pred tako velikim dogodkom zelo sproščena in mirna.

Lahko pa razkrijem, da sva si vzeli tudi nekaj časa zase in se odpravili po ulicah New Yorka, kjer sva bili deležni veliko pohval mimoidočih. Pregovorno odprti in sproščeni Američani so namreč kar na ulici brez zadržkov pristopili do naju ter naju pohvalili, saj sva se jim zdeli stilsko zanimivi, opazili pa so tudi najini pričeski. (smeh) Ni kaj dodati, saj sem še vedno pod vplivom svetovnega dogodka, o katerem pišejo vsi mediji. Ob vsem sem bila impresionirana tudi nad zvezdniki, kot so Al Pacino, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, njegova ljubka Rose Byrne, Marky Ramone (bobnar Ramonesov) itd., saj prav vsi izžarevajo izredno karizmo, in ni naključje, da so tako veliki zvezdniki," za konec doda Saša.

Tudi Katarina se je na rdeči preprogi izkazala, saj je karizmatičnemu nasmehu dodala še perfekten stil z obleko iz kolekcije visoke mode hiše LaBourjoisie kuvajtskega oblikovalca Elieja Abouja Mrada in s čevlji znamke Louboutin. Katarina nam je pojasnila, da so z njo vzpostavili stik in ji ponudili sodelovanje. Ker igralka velja za veliko podpornico domačega oblikovanja, smo jo vprašali tudi, zakaj se tokrat ni odločila za kreacijo s podpisom slovenskega oblikovalca. "Ker sem imela zaradi dela v teatru - predstave vsak dan - in smrti očeta res turbulentno obdobje, nisem imela časa, da bi obiskovala slovenske oblikovalce, čeprav imamo ogromno odličnih," pojasni lepotica, ki je kljub težki izgubi ostala profesionalna in izjemno prizemljena.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 13/2015

Story 13/2015, od 26. 03. 2015