Kate in William na sanjskih počitnicah

30. 1. 2015

Da bi se malce odpočila od vseh obveznosti in uživala še nekaj prostih skupnih trenutkov pred rojstvom svojega drugega otroka, sta se princ William in vojvodinja Kate odpravila na počitnice. Kot že pred rojstvom prvega otroka sta odpotovala na sanjski otok Mustique.

N a otoku sta že Kateina starša, Michael in Carole Middleton, ter sestra Pippa in brat James. Priložnost, da so vsi skupaj, vsako leto izkoristijo tudi za praznovanje rojstnega dne Carole Middleton. Letos bo dopolnila 60 let. Vojvodinja Kate, ki je v šestem mesecu nosečnosti, se je v tem mesecu petkrat pojavila na uradnih protokolarnih sprejemih ali dogodkih, kamor je kot članica britanske kraljeve družine morala priti. In očitno se do poroda ne bo več udeleževala takšnih dogodkov, saj si je privoščila še počitnice, preden se bo začela intenzivno pripravljati na porod. Drugega otroka naj bi povila aprila.

Kot vedno luksuz

Družina Middleton s princem Williamom je nastanjena v prekrasni vili s petimi spalnicami in sanjskim bazenom, v katerem uživa predvsem mali princ George, ki je seveda tudi na počitnicah. Tedenski najem luksuzne vile stane približno 13 tisoč funtov. Zraven spadajo še kuhar, butler, hišnik, služkinja, vrtnar in dva avtomobila za golf. Zraven glavne hiše je še dodatna manjša hiša s spalnico, dnevno sobo, teraso in manjšim bazenom. Lani je Kate že bila na tem otoku, ko je imel George samo šest mesecev, a brez Williama, ki je takrat obiskoval tečaj agrikulture na univerzi v Cambridgeu. Takrat je bivala s starši v cenejši vili, za katero so odšteli samo 8.500 funtov na teden.

Sanjski otok

Mustique je sanjski karibski otok, ki meri le 5,7 kvadratnega kilometra in ga obdaja več koralnih grebenov. Na njem stalno živi le okoli 500 ljudi, vsi v vasicah Lovell, Britannia Bay in Dover. Otok je v zasebni lasti podjetja Mustique Company. Lastniki pa so tisti, ki imajo na otoku svoje vile. Takšnih je na otočku okoli sto, hotel pa je le eden. Ena izmed vil je bila nekoč tudi v lasti sestre kraljice Elizabete II., princese Margarete. Tudi sicer je priljubljen kraj za oddih bogatih, saj je na otoku diskretnost zagotovljena.

Priporočamo