Kdo je Janezova velika ljubezen?

Kdo je Janezova velika ljubezen? (foto: Pop Tv) Pop Tv
7. 3. 2017

Simpatični novinar Janez Usenik nas vsak večer znova razveseljuje z izvirnimi prispevki, ovitimi v satiro, pa najsi bo tematika še tako zapletena in neprijetna. Ker je Janez gospodič brez dlake na jeziku, se je z nami razgovoril o tem, kaj navdušuje njega in kaj ga odvrne od hektičnega vsakdanjika. To je ljubezen do igre ameriške krvi, v katero ga je pravzaprav vpeljala njegova hči Ronja.

»Je kot Aleksandrova bitka«

Prevzel ga je ameriški nogomet. Ljubezen na prvi pogled se je utrnila, ko je na enem izmed turnirjev imel priložnost okusiti brezkontaktno različico športa. »Ko ga preizkusiš, ugotoviš, kako neverjetno kompleksen in inteligenten šport je v resnici. In to me je navdušilo,« se začetkov spominja Usenik in s športom rad povleče vzporednice z Aleksandrovo bitko: »Taktike so že takšne! Ko si ogledaš Superbowl in začenjaš razumeti njegov koncept, ugotoviš, da trenerji igrajo šah z igralci. Kam jih bodo postavili, kako bodo igrali...« Dolgoletno občudovanje ljudi, ki s trudom razvijajo prepoznavnost tega športa v Sloveniji, je prešlo v družinsko ljubezen, saj se njegova najstarejša hči Ronja kali in kuri energijo kot članica plesno – navijaške skupine Mustangsov, iz dneva v dan rastoče in vse bolj uveljavljene šole za ameriški nogomet pri nas.

Janez UsenikJanez se je tudi sam preizkusil v dresu Mustangsov in nad ekipnim športom ni uspel skriti nasmeška.

Ronja je talentirana navijačica

»Všeč mi je njihovo delo z mladimi. Dajejo jim priznanje in prikazujejo spoštljiv odnos do predanosti in zagretosti,« delo Mustangsov objektivno ocenjuje tekmovalec, ki bo v kratkem brusil peté v resničnostnem šovu Zvezde plešejo. Njegova Ronja je na prednovoletni podelitvi klubskih nagrad postala nagrajenka za napredek leta in nad uspehom težko skrije očetovski ponos: »Trenirati je pričela z najboljšo prijateljico. Žal se je ta zdaj preselila na Škotsko in pred dnevi je nad napis, ki visi v klubu - 'če želiš nehati trenirati, samo pomisli, zakaj si začel' - zamahnila z roko in cinično dejala: trenirati sem pričela zato, da bi več časa preživela s prijateljico, ki je zdaj na Škotskem. Torej, kaj delam tukaj Njen šaljiv odnos je pač dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa, se nam še nasmehne zgovorni novinar.

Ronja in Janez Usenik  Ronja se navijaških mojstrovin uči v plesno - navijaški skupini Mustangsov, nad čimer Janez ne skriva očetovskega ponosa.

N.D.

Priporočamo