Kdo je prav zares Priscilla Chan?

17. 12. 2015
Deli
Kdo je prav zares Priscilla Chan? (foto: Profimedia)
Profimedia

Mark Zuckerberg in njegova žena Priscilla Chan v zadnjem času gospodarita v medijih, saj sta postala starša. Toda kdo je pravzaprav ženska, ki stoji ob strani ustanovitelju Facebooka?

"Priscilla je ultimativni ameriški sen," naj bi izjavil ustanovitelj Facebooka, ki je svojo drago spoznal med študijem na sloviti univerzi Harvard, na kateri se je Priscilla med letoma 2003 in 2007 zavzeto posvečala biologiji in španščini.

V nasprotju z Markom, ki je prekinil študij in si v Kaliforniji ustvaril svoj imperij, je Priscilla vztrajala do konca in se leta 2008 odločila še za dodatni študij medicine. Tega je – kot je maja lani razkrila v svojem prvem televizijskem intervjuju, ki ga je dala za pogovorno oddajo Today – zdajšnja pediatrinja končala teden dni pred poroko, ki je bila 19. maja 2012.

Ambiciozni in uspešni dami so zelo pri srcu dobrodelni projekti, še posebno tisti, ki se posvečajo izobraževanju in zdravju.

Prav zaradi tega sta z možem ob rojstvu hčerke ustanovila sklad Chan Zuckerberg Initiative, katerega cilj je ustvarjanje lepšega sveta in boljšega življenja za vse otroke. Obenem sta napovedala, da bosta temu skladu namenila kar 99 odstotkov delnic Facebooka, vrednih okoli 45 milijard dolarjev.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk