Keanu Reeves: Navkljub vsemu je življenje vredno živeti!

Keanu Reeves: Navkljub vsemu je življenje vredno živeti! (foto: profimedia) profimedia
23. 11. 2015

Po spletu se te dni viralno širi zapis, ki je bil objavljen na facebook profilu oboževalcev Keana Reevesa. V zgolj dveh dneh so navdihujoči zapis delili 450.000 krat, všečkalo pa ga je več kot 1.600.000 ljudi. In številke še rastejo.

V zapisu na Facebooku piše takole:

  • "Večina ljudi me pozna, a ne pozna moje zgodbe. Ko sem bil star tri leta, sem videl oditi svojega očeta. Obiskoval sem štiri različne srednje šole in se boril z disleksijo, kar je moje šolanje močno otežilo. Šolo sem pustil še preden bi lahko diplomiral. Ko sem bil star 23 let je zaradi predoziranja z drogami preminul moj najboljši prijatelj River Phoenix. Leta 1998, sem spoznal Jennifer Syme. Bila je ljubezen na prvi pogled. Že leta 1999 je bila Jennifer noseča z najino hčerko. Žal se je deklica v osmem mesecu njene nosečnosti rodila mrtva. Bila sva skrušena zaradi njene smrti in najino razmerje sčasoma tega ni več preneslo. Leto in pol kasneje je Jennifer umrla v prometni nesreči. Od takrat naprej se izogibam resnim razmerjem in temu, da bi imel otroke. Moja mlajša sestra ima levkemijo. Danes je ozdravljena, sam pa sem 70% denarja, ki sem ga zaslužil s filmom Matrica doniral bolnišnici, v kateri se je zdravila za levkemijo. Sem edini holivudski zvezdnik, ki nima razkošne vile. Nimam varnostnikov in ne nosim dragih oblek. Čeprav sem vreden 100 milijonov dolarjev, se še vedno vozim s podzemno. In to mi je všeč. In za konec, mislim, da se vsi lahko strinjamo, da je mogoče navkljub tragedijam življenja uspeti. Ne glede na to, kaj se dogaja v življenju, lahko to premagate. Življenje je vredno živeti!"

Čeravno je zapis objavila facebook stran njegovih oboževalcev in ne osebni profil Keanu Reevesa, si upamo trditi, da je izjemen odziv spletnih uporabnikov (številni pišejo pod objavo zares ganljive osebne zgodbe in tako še pomagajo širiti osnovno sporočilo posta, ki je: navkljub vsemu je vredno vztrajati!) na mestu. Prav zaradi njihovega doprinosa, pa tudi zato, ker se je vse zapisanu Keanu zares zgodilo in je sam o tem mestoma že spregovoril za različne medije, se ne želimo spraševati o resnični avtentičnosti zapisa. Tokrat šteje zgolj sporočilo, ki je naravnost navdihujoče!

Sicer pa lahko dejstva iz zapisa preverite tudi sami na spletnih povezavah:

Priporočamo