Kellyanne Conway za Fox o tem, da se mediji premalo zanimajo za Melanio Trump!

Kellyanne Conway za Fox o tem, da se mediji premalo zanimajo za Melanio Trump! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
13. 2. 2017

Svetovalka ameriškega predsednika Donalda Trumpa Kellyanne Conway se je na televiziji Fox pritoževala, da mediji ne pokrivajo imigrantske zgodbe prve dame ZDA Melanie Trump, ampak se le posvečajo protestom proti predsedniku zaradi njegovih ukrepov.

Conwayjeva je izrazila veliko veselje, da imajo ZDA imigrantsko prvo damo, vendar o njej nihče nič ne poroča, ker pač ne poje skupaj s protestniki, privilegiranimi belimi otroci, ki prihajajo iz slonokoščenih stolpov in razkazujejo protestne napise, čeprav ne vedo, zakaj protestirajo.

"Ženska je lepa od znotraj in od zunaj. Govori pet jezikov, sama pa govorim le enega, ker sem Američanka. Vredno pozornosti je, da imamo imigrantko za prvo damo, ki je čakala in šla skozi ustrezne kanale in čakala se mi zdi, da kar deset let, da je dobila vse potrjeno," je dejala Conwayjeva na koncu svojega izjemno slabega javnega tedna.

Najprej je omenila teroristični napad, o katerem mediji niso poročali, kar je res, vendar zato, ker tega napada ni bilo. Kasneje je zašla v etične težave, ker je na televiziji Fox pozivala Američane, naj kupujejo izdelke znamke predsednikove hčerke Ivanke Trump. Odmeval je tudi zaplet s televizijo CNN, ki je pred tednom dni ni hotela imeti v nedeljski oddaji zaradi težav s kredibilnostjo.

Njene kritike pomanjkanja poročanja o Melanii Trump so deloma upravičene. O Melanii Trump ameriški mediji malo poročajo, ker zavrača intervjuje in nima javnih aktivnosti, tako da ni veliko za poročati.

Prvo javno dolžnost kot prva dama po prisegi 20. januarja je imela šele v soboto, ko je soprogo japonskega premierja Akie Abe pospremila na ogled japonskega muzeja oziroma vrta pri Palm Beachu. Predsednik Trump in premier Shinzo Abe sta medtem igrala golf. Melania Trump med ogledom muzeja ni dala izjave.