Kevin Spacey je javno priznal, da je gej!

Kevin Spacey je javno priznal, da je gej! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
30. 10. 2017

Hollywoodski zvezdnik Kevin Spacey je danes prvič javno priznal, da je homoseksualec, in se obenem opravičil igralcu Anthonyju Rappu, ki ga je pred tem obtožil neprimernega spolnega vedenja pred tremi desetletji.

 

Rapp je Spaceyju nedavno javno očital, da ga je leta 1986 - ko je bil star samo 14 let, njegov bolj slaven igralski kolega pa 26 - po neki predstavi na Broadwayu povabil na zabavo v svojo hotelsko sobo in ga skušal, očitno pijan, zapeljati in prepričati v spolne odnose.

58-letni Spacey se je na te obtožbe, ki jih je Rapp izrekel v pogovoru za spletni medij Buzzfeed News, ponoči odzval na Twitterju z besedami, da se dogodka izpred več kot 30 let resnično ne spomni, a da Rappu, če se je res tako neprimerno obnašal, dolguje "iskreno opravičilo".

Je pa Spacey obenem dodal, da so ga te obtožbe vzpodbudile, da je resno razmislil o nekaterih stvareh v svojem življenju, ter zapisal: "Kot vedo tisti, ki so mi najbližje, sem imel razmerja tako z moškimi kot ženskami. Vso svoje življenje sem ljubil moške in imel z njimi romantične stike, zdaj pa sem se odločil živeti kot gej."

Spacey je sicer dvakratni oskarjevec in glavni igralec hit serije Hiša iz kart, danes 46-letni Rapp pa je med drugim znan po vlogi v seriji Zvezdne steze: Discovery.

Kot je povedal za Buzzfeed, ga je k razkritju izkušnje izpred 30 let vzpodbudil škandal, ki so ga sprožila razkritja o spolnem nadlegovanju in zlorabah s strani hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina.