Kje so misice danes?

Sanja Grohar (foto: Story) Story
Vir: Story
30. 12. 2011

Do zdaj je bilo kot miss Slovenije okronanih že 21 lepotic, vendar se jih je izbora miss sveta udeležilo 19, nobena Slovenka pa še ni bila razglašena za najlepšo Zemljanko.Vas zanima, katere misice so zmago izkoristile za odskočno desko v svet slave, katere pa so utonile v pozabo? Pripravili smo pregled vseh lepotic in tega, kaj počnejo danes.

Še preden je Slovenija postala samostojna država, je bila leta 1990 za najlepšo Slovenko okronana Vesna Musić, leta 1991 pa Teja Skarza, ki pa se nista mogli udeležiti svetovnega izbora, ker Slovenija uradno še ni bila potrjena kot samostojna.

Prva misica, ki nas je v Južnoafriški republiki zastopala na svetovnem izboru, je bila Nataša Abram, ki je kmalu po predaji naslova izginila iz javnosti.

Nasledila jo je Metka Albreht, ki ima na lento lepo spomine, čeprav ji je bilo tudi težko.

"Zdi se mi, kot bi bilo včeraj, pa je minilo 18 let. Kaj sem počela od takrat? Absolutno sem morala prehitro odrasti. Odvzeta mi je bila najstniška brezskrbnost. Res pa je, da se še sama nisem zavedala, v kaj se spuščam in kaj mi bo naziv najlepše prinesel. Doma sem večkrat jokala, ker v javni prepoznavnosti res nisem uživala. Sčasoma sem tudi to sprejela in tako lažje normalno funkcionirala," se spominja.

Več o tem si preberite v prispevku Miss Slovenije: Kje so naše misice danes?

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story