Klapa Puntamika: Glasba jih združuje!

9. 1. 2016

Med dalmatinskimi klapami, ki so priljubljene pri ljubiteljih dobre glasbe, je tudi Klapa Puntamika. Klapo sestavljajo odlični pevci, ki na repertoar uvrščajo številne avtorske pesmi. Pred nekaj dnevi pa so napovedali tudi nov album Tija bi te svojom zvat, ki je že na prodajnih policah na Hrvaškem.

Klapa je še pred božičnimi prazniki predstavila svoj album Tija bi te svojom zvat, na katerega so uvrstili 13 pesmi. "Prvi odzivi na album so čudoviti in hvaležni smo, da se je po vsem tem trudu, ki smo ga vložili v delo, ta tudi obrestoval," nam je zaupal idejni oče klape Denis Maričić - Dendo. Prav on je bil tisti, ki je skupaj z bratom Pinućo Pinom ustanovil klapo Puntamika. Oba sta priznana zadrska tenorja. "To je bilo leta 1989 in ob spremljavi klape sva kot duo Pino & Denis ustvarila številne nepozabne uspešnice. Med njimi so pesmi: Oči boje lavande, Pivaj Dalmacijo, Zvona svete Stošije, Dalmatinko in druge. Ne smemo pozabiti tudi Ajmo šampini, ki je tudi himna košarkarskega kluba Zadar.

Nova pesem

Klapa Puntamika je v novem obdobju izdala tudi uspešnice Lipa i divlja, Tija bi te svojom zvat in Plavi anđele, ki so se uspešno držale na vrhu lestvic v Dalmaciji. Avtor vseh teh pesmi je Denis Maričić - Dendo, hkrati je tudi avtor največjega hita dua Pino & Denis ob spremljavi svoje Klape Puntamika, legendarne pesmi Oči boje lavande. Nastopali so že po vsej Hrvaški in v različnih državah po Evropi. V Sloveniji so prvič nastopili leta 2014 na snemanju TV-oddaje Moč glasbe nas združuje. "Pred albumom smo predstavili še novo pesem Još me bura Velebitom nosi avtorja Denisa Maričića, ki je nastala v sodelovanju s profesorjem Lovrom Botico. Aranžma je pripravil Marin Seko, klapske aranžmaje pa je sestavila profesorica Linda Subotić. Videospot je posnet v občini Vrsi s prelepimi panoramskimi kadri otoka Zečeva."