Ko je Céline Dion prvič zapela Renéju Angélilu, ga je spravila v jok

Ko je Céline Dion prvič zapela Renéju  Angélilu, ga je spravila v jok (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2016

Težko si je predstavljati, kako se zadnjih nekaj dni počuti kanadska glasbenica Céline Dion. Ljubljeni mož René Angélil, ki jo je spremljal skoraj vse življenje, je namreč umrl za rakom. Predstavljamo vam njuno čudovito ljubezensko zgodbo, ki je minila v znamenju brezmejne povezanosti.

Céline Dion je kot najmlajša članica družine, v kateri je bilo kar 14 otrok, že kot petletna deklica navduševala s svojim glasom. Ko je v sodelovanju z mamo Thérese in bratom Jacquesom napisala ljubezensko pesem Ce n'était qu'un reve, je napočil čas za začetek njene kariere ... Ko je njen brat Michel posnetek, na katerem takrat 12-letna Céline poje omenjeno pesem, leta 1980 poslal glasbenemu menedžerju Renéju Angélilu, ni niti slutil, kako zelo se bodo zaradi te poteze spremenila življenja vseh vpletenih. Da je Michel posnetek poslal ravno Renéju, je bilo golo naključje, saj je po naključju naletel na njegovo ime, zapisano na hrbtni strani ovitka nekega cedeja. Sin kanadske mame z libanonskimi koreninami in sirskega očeta je bil namreč prav tako glasbenik, član skupine Les Baronets, leta 1972 pa je v Quebecu začel delati kot menedžer različnih pevcev. Ko je v svoji pisarni prisluhnil čarobnemu glasu takrat neznane deklice, je bil takoj očaran, zato jo je poklical in povabil, da mu pride zapet v živo. "Ko sem pela, je začel jokati. Vedela sem, da sem dobro opravila svoje delo," je zvezdnica nekoč opisala prvo srečanje z Renéjem, ki si je takoj zadal cilj, da bo iz nje naredil zvezdo.

Začetek nečesa velikega

Leto dni pozneje je vzel hipotekarni kredit na svojo hišo, da je lahko financiral njen debitantski album. La voix du bon Dieu je postal uspešnica, Céline pa zvezda v Quebecu. S skupnimi močmi jima je uspelo doseči, da je pevka v najkrajšem možnem času postala tudi svetovna zvezdnica. Pri 18 letih je Renéju rekla, da bi bila rada tako slavna kot Michael Jackson, a mlada dama takrat ni vedela, da se ji bo ta želja nekoč izpolnila ... Leta 1988 je kot predstavnica Švice zmagala na Evroviziji v Dublinu in podpisala pogodbo za izdajo albuma v angleškem jeziku, pred tem je namreč pela zgolj v francoščini. In prav to je bila prelomnica v življenju takrat 20-letne nadobudne pevke. Istega leta pa se je začela tudi njena romanca s takrat 46-letnim Renéjem. "Vse moje telo je pol ure drhtelo," se je spomnila svoje reakcije na njun prvi poljub in dodala: "Bilo je čarobno." Njen srčni izbranec je bil takrat že dvakrat ločen. V prvem zakonu z Denyse Duquette, s katero je bil poročen med letoma 1966 in 1972, se mu je rodil sin Patrick. Leta 1974 se je do oltarja sprehodil drugič, in sicer s pevko Manon Kirouac, s katero ima sina Jeana Pierra in hčerko Anne Marie. Toda Céline, stara toliko kot njegov sin Patrick, naj bi postala njegova velika ljubezen. Zaljubljenca, med katerima je vladala 26-letna starostna razlika, sta si večno zvestobo obljubila 17. decembra 1994, in sicer na pravljični slovesnosti v Montrealu. Ko so Renéju leta 1998 prvič diagnosticirali raka na grlu, sta se odločila, da bosta obnovila poročne zaobljube, kar sta 5. januarja 2000 tudi storila. "Tako v dobrih kot v slabih časih ..." je Céline obljubila ljubljenemu možu. In besedo je tudi držala.

Okronala sta svojo srečo

Slavna zakonca sta dolgo zaman poskušala dobiti otroka. Medtem ko je on prejemal kemoterapije, se je ona podvrgla dvema manjšima operacijama, s katerima si je povečala možnost za zanositev. In oba sta bila uspešna – René je sporočil, da je zmagal v bitki z zahrbtno boleznijo, Céline pa je naznanila, da je noseča. Dobrih šest let po poroki, natančneje 25. januarja 2001 je takrat 32-letna zvezdnica povila dečka Renéja-Charlesa: "On je razširitev ljubezni, ki jo z Renéjem gojiva drug do drugega." Ko sta že mislila, da ne bi mogla biti srečnejša, je Céline maja 2010 poskrbela za dodatno veselje. Po številnih neuspešnih poskusih oploditve 'in vitro' je namreč naznanila, da je drugič v blaženem stanju. Dvojčka Eddy in Nelson sta na svet prijokala 23. oktobra 2010 v West Palm Beachu na Floridi.

Bolezen se je vrnila

Vse bi bilo lahko tako zelo lepo, če ne bi decembra 2013 sledil drugi šok – René je znova zbolel za rakom in nehal opravljati funkcijo menedžerja svoje soproge, da se je lahko povsem osredotočil na zdravljenje. Septembra lani pa je Céline javnosti sporočila, da je njen življenjski sopotnik hudo bolan in da mu preostaja le še nekaj mesecev življenja. Kljub slabi diagnozi je glasbenica vse do zadnjega upala, da se bo njegovo zdravstveno stanje vendarle izboljšalo, a se to žal ni zgodilo. René Angélil je v družinskem krogu umrl 14. januarja 2016, le dva dni pred svojim 74. rojstnim dnem. Za njim žalujejo žena, šest otrok in sedem vnučkov. Kako se po 35 letih, ki sta jih preživela skupaj, v tem obdobju počuti Céline, si ne moremo in tudi nočemo predstavljati.

Značke: Celine Dion