Kraljeva družinica na smučanju

Kraljeva družinica na smučanju (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
17. 3. 2016

Princesa Charlotte in princ George sta s starši, princem Williamom in vojvodinjo Kate, prvič odpotovala na zimske počitnice v francoske Alpe.

Kraljevi par, princ William in njegova soproga, vojvodinja Kate, sta navdušena smučarja in pravita, da je to eden od njunih najljubših športov. Kadar le lahko, si privoščita tovrstno rekreacijo, kar pa v zadnjem času ni bilo prav pogosto, po rojstvu otrok še toliko manj. "Ko prideva na smučišče, sva kar tekmovalna," pravi Kate, ki je tudi sicer zelo športna ženska. Že v šoli je bila odlična v veslanju, prav tako dobro igra tenis, rada teče, skratka, ko le utegne, je športno aktivna. Svojo ljubezen do športa pa bi želela prenesti tudi na otroka, hčerko Charlotte ter sina Georgea.

Kate in William sta sicer hodila smučat še, ko sta bila fant in dekle in se sploh še ni govorilo o njuni poroki. Zato oba z Williamom otroka že od vsega začetka navajata na različne športne aktivnosti, njuni starosti primerne seveda. Princ George ima zdaj 2 leti in 7 mesecev, medtem ko je mala princesa Charlotte stara le 10 mesecev. Ju pa vsekakor želita navdušiti nad smučanjem. Mlada družinica je razkrila svoj kratki zimski oddih šele, ko so se vrnili nazaj v Anglijo. Tako nihče ni vedel, da so sploh odšli smučat, prav tako je lokacija, kjer so se predajali zimskim radostim, do danes ostala skrita. Poleg tega se ne ve, ali so v Francijo odleteli z zasebnim letalom ali redno linijo. Tokrat jim je res uspelo oditi povsem neopazno in tako uživati počitnice, ne da bi se bali, da jih bodo na vsakem koraku lovili fotografi. Princ William in vojvodinja Kate sta povabila le fotografa Press Associaton's Johna Stillwella, ki je z družinico naredil nekaj res zelo prisrčnih fotografij. Seveda sta zvezdi na fotografijah malčka, na nekaterih slikah se vidi, da ima mala princeska že dva zobka. Princ George pa je pravi mali zapeljivec in je samozavestno poziral fotografu. Razigrana in sproščena sta bila tudi William in Kate, ki sta se obmetavala s snegom, kot ne bi pozirala fotografu. Vsi so oblečeni v smučarska oblačila. Princ William ima na sebi modro bundo znamke Spyder, ki stane 330 funtov, princ George ima bolj skromno opravo Mountain Warehouse za 24 funtov, ki pa bo med mamicami zagotovo pravi hit in bodo za svoje malčke kupile podobne modele.

Princeska je bila toplo oblečena v kombinezon John Lewis, za katerega so odšteli 28 funtov, Kate pa si je zase omislila rdeče-belo kombinacijo, ki je ena od njenih priljubljenih. Princ William in njegov mlajši brat, princ Harry, sta prvič smučala davnega leta 1991. Takrat sta se po belih strminah spuščala s staršema, princeso Diano in princem Charlesom, in sicer v Avstriji. Harry je imel šest let in je bil mnogo bolj pogumen od starejšega brata Williama, ki tudi sicer velja za bolj previdnega.


Tokrat William brez Tašče

Kraljica drži Katino mamo na razdalji

Če gre verjeti govoricam, naj bi britanska kraljica Elizabeta II. držala vojvodinjo Kate nekoliko na razdalji od mame Carole in sestre Pippe. Kraljici se namreč zdi, da je prav Carole kriva, da se vojvodinja Kate odmika od dokaj stroge angleške tradicije, ki velja na dvoru in ki ji je kraljica zvesta. Mogoče je imela pri tem, da so šli na smučanje 'mladi' brez Katinih staršev, tokrat prste vmes kraljica. Poletne počitnice namreč praviloma preživljajo skupaj na otoku Mustique. Po rojstvu princese Charlotte naj bi Carole hčerko tudi nagovarjala, da mora hitro poskrbeti še za tretjega otroka. Sicer naj bi si Kate želela imeti štiri otroke še pred svojim 40. letom, medtem ko William nad to idejo ni najbolj navdušen. Vsake toliko se vmeša tudi Williamov oče, princ Charles, ki je hotel, da ima Kate le ženske varnostnice.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2016

Story 11/2016, od 10. 03. 2016