Kraljevi trači: Princesa Victoria drugič po stala mamica

Kraljevi trači: Princesa Victoria drugič po stala mamica (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
20. 3. 2016

Švedska princesa in prestolonaslednica Victoria je drugič postala mamica. V Stockholmu je na svet prijokal Oscar Carl Olof vojvoda Skanski.

Vsi so že doma, v dvorcu Haga.

Najmlajši švedski princ je ob rojstvu tehtal 3,6 kilograma in bil dolg 52 centimetrov. Pri rojstvu je bil seveda prisoten tudi očka, princ Daniel, ki je pozneje javnosti sporočil veselo novico. Vsa družina je navdušena, da je na dvor končno prišel mali princ. Razveselila se ga je tudi sestrica, ki je napolnila štiri leta in si ga je že dolgo želela. Princ Oscar Carl Olof je tretji v vrsti za prestol, pred njim sta njegova mama, princesa Victoria, ter sestra, princesa Estelle. Ko se je pred štirimi leti rodila, so bili mogoče še malce bolj veseli, saj je bila to po 30 letih prva dojenčica na dvoru.

Srečni vsi

Danes so vsi srečni in radostni zaradi drugega otroka, ki ga je dobil prestolonasledniški par. Ko je Victoria pred 12 leti spoznala Daniela in se z njim začela dobivati, na dvoru niso bili tako zelo vzhičeni. Svojega današnjega soproga je namreč spoznala v njegovem fitnes studiu, kjer je delal tudi kot trener. A ljubezen je bila močnejša in lepotca Daniela so končno sprejeli kot bodočega 'kralja', ko bo Victoria nekoč sedla na švedski prestol. Ampak kralj se je zelo kmalu posul s pepelom, saj so lani objavili obširno zgodbo o njegovem razuzdanem življenju in številnih ljubicah, ki naj bi zadovoljevale njegove seksualne apetite. V intervjuju je kralj seveda vse zanikal, a zaupanje naroda je bilo vseeno nekoliko omajano. Z rojstvom najprej male Estelle in zdaj še princa Oscarja pa se je vera v monarhijo končno vrnila. Poleg tega se bo prihodnji mesec na dvoru rodil še en princ ali pa še ena princesa. Prvič bo namreč očka postal Victorijin mlajši brat Carl Philip (36 let). Njegova soproga princesa Sofia (31 let) pa bo prvič postala mamica. A to še ni vse, saj je noseča tudi najmlajša princesa Madeleine, ki je veselo novico objavila na začetku februarja, njen drugi otrok pa naj prišel na svet poleti. Tako bo na švedskem dvoru res veselo in otroškega joka ne bo manjkalo.

Princesa Victoria je rodila v bolnišnici, čeprav naj bi sprva razmišljala o tem, da bi rodila kar doma. No, sta pa s sinkom že v domačem okolju, saj se je družinica že vrnila v dvorec Haga.

Spremenili zakon

  • Švedska princesa Victoria, s polnim imenom Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte, se je rodila 14. julija 1977. 1. januarja 1980 je Victoria postala prestolonaslednica, pred tem pa je lahko prestol nasledil le moški potomec. Takrat so zakon spremenili in zdaj ni več pomembno, katerega spola je prestolonaslednik.