Kristjan Koren raziskoval medžimurske kolesarske poti

24. 8. 2015

Uspešen slovenski kolesar Kristjan Koren, ki vsako leto osvoji zavidanja vredne kolesarske lovorike, si je med številnimi tekmami in podvigi vzel malce oddiha.

Kot pričakovano, ga je seveda preživel na kolesu. Odpravil se je na obisk k našim sosedom in zapeljal po poteh hrvaškega cvetličnega vrta, prijetnega zavetja medžimurskih term z licenco Adria Bike Hotel. LifeClass Terme Sveti Martin se skrivajo ob reki Muri tik za slovensko mejo, Medžimurje pa ponuja gorskim in cestnim kolesarjem številne poti, ki se raztezajo na več kot 700 kilometrih. Slednje je raziskal tudi Kristjan Koren, ki je se je po poteh prijetne narave podal na raziskovanje medžimurskih lepot.

Odlična je bila tudi kulinarika, saj v medžimurskih termah prisegajo na lokalno prehrano in svojim gostom postrežejo z izvrstnim naborom medžimurskih dobrot, med katerimi je tudi batata ali sladki krompir. Za piko na i je slovenskega kolesarja čakala še sprostitev v wellness centru ter v termalnem bazenskem kompleksu »The Temple of Life«. Terme namreč sedijo antropozofskemu nauku Rudolfa Steinerja, življenjske filozofije celovite skrbi za zdrav način življenja, v Svetu zdravih užitkov pa so pozdravile tudi našega izjemnega kolesarja. Kristjan Koren je ekipi podaril tudi svoj dres z dirke Tour de France, ki bo služil za odlično motivacijo pri delu in športnih aktivnostih.

Več o termah z licenco Adria Bike Hotel: www.termesvetimartin.com.