Kurt Russell in Goldie Hawn - ljubezenska zgodba, ki se je začela s povabilom na kavo

Njuna zgodba spada med najlepše v Hollywoodu ... (foto: Profimedia) Profimedia
8. 4. 2016

Kurt Russell, junak vesterna Podlih osem, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 65 let, se lahko pohvali z izredno uspešno igralsko kariero. 

Kljub zavidanja vredni igralski karieri je verjetno najbolj znan prav po dolgotrajni ljubezenski zgodbi z 70-letno kolegico Goldie Hawn.

To zgodbo, ki spada med najlepše v Hollywoodu, je začel pisati leta 1983, na avdiciji za glavno moško vlogo v romantični vojni drami Swing Shift, v kateri je Goldie upodobila glavno junakinjo, dejavna pa je bila tudi kot producentka.

"Bilo je pozno popoldne. Do takrat sem se pogovarjala že s približno 30 igralci in komaj sem čakala, da grem domov. Potem je v sobo stopil Kurt in začutila sem nepopisno dobre vibracije," je v svoji avtobiografiji A Lotus Grows in the Mud (Lokvanj raste v blatu), ki jo je napisala pred 10 leti, spomine na začetek velike romance obujala Goldie.

"Veste, da sva se že srečala?" jo je vprašal Kurt in v očeh se mu je zabliskalo. Ker se ga ni spominjala, ga je vprašala: "Kdaj? Kje?"

Pojasnil ji je, da sta skupaj snemala film The One and Only, Genuine, Original Family Band, družinsko komično dramo iz leta 1968. To je prvi film, v katerem je imela Goldie majhno vlogo, a Kurta se nikakor ni mogla spomniti.

"Saj se šalite. To je bilo pred filmom Cactus Flower (romantična komedija iz leta 1969, v kateri je ob legendarni Ingrid Bergman in Walterju Matthau odigrala svojo prvo pomembnejšo vlogo ter zanjo prejela oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi, op. a.)," se je čudila.

"Zelo dobro se spomnim," je odvrnil, se zazibal na stolu in z nasmehom razkril niz snežno belih zob.

"Se spomnite, kako ste bili zmedeni, ko ste prišli na avdicijo? Neko žensko ste vprašali, kje se morate prijaviti," je nadaljeval. "Mar res?" je vprašala, on pa ji je odvrnil: "Ja, in tista ženska je bila moja mama. Pravzaprav me zelo spominjate nanjo."

Ko je vstal, da bi odšel, ji je postalo jasno, da ga bo pogrešala. Pri vratih se je obrnil in dejal: "Hočem, da veste - tudi če me ne boste izbrali za to vlogo, bi vas rad kdaj peljal na kavo."

Film Swing Shift resnici na ljubo ni dosegel kakšnega posebnega uspeha, a kdo ve, če bi se brez njega zvezdnika znova srečala in se zaljubila. Kakor koli že, ko se je Kurt leta 1983 po štirih letih ločil od ameriške igralke in pevke Season Hubley, zanju ni bilo več ovir.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Priporočamo