Lance Armstrong se je zaročil

Lance Armstrong se je zaročil (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
24. 5. 2017

Nekdanji ameriški kolesarski šampion Lance Armstrong se je zaročil z dolgoletno partnerico Anno Hansen, s katero ima dva otroka. Svojim sledilcem je s kratko objavo prek družbenih omrežij sporočil veselo novico. "Rekla je da," je sporočil Armstrong pod fotografijo, na kateri sta oba nasmejana in objeta, njegova bodoča žena pa mu sedi v naročju.

Petinštiridesetletni Teksašan je veljal za največjega kolesarskega šampiona do razkritij, da si ji pri svojih največjih podvigih pomagal z dopingom.

Armstrongu, ki ima tri otroke iz zakona s Kristin Richard, so tako odvzeli sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji, ki jih je osvojil v obdobju od 1999 do 2005. Proti Armstrongu sodni in odškodninski postopki zaradi goljufanja s prepovedanimi snovmi ter prikrivanja dopinga še niso končani.

Ameriška protidopinška agencija ga je junija 2012 obtožila sistematične zlorabe dopinga, avgusta pa napovedala prepoved nastopanja in razveljavitev preteklih rezultatov. Mednarodna kolesarska zveza je 22. avgusta 2012 na podlagi dokazov Ameriške protidopinške agencije zaradi dopinga razveljavila vse njegove rezultate od avgusta 1998, tudi sedem zmag na francoski pentlji Tour de France ter mu doživljenjsko prepovedala nastopanje na tekmovanjih pod njenim okriljem.