Le kdo bo naslednji James Bond?

Le kdo bo naslednji James Bond? (foto: profimedia) profimedia
28. 2. 2016

Da se bo to zgodilo, je 47-letni angleški igralec Daniel Craig naznanil že pred nekaj meseci, ko je izjavil, da mu niti na kraj pameti ne pade, da bi še enkrat utelesil tajnega agenta z dovoljenjem za ubijanje, saj je zaradi te vloge sprejemal nevarne izzive in staknil številne poškodbe.

Še več, dejal je celo, da bi si raje prerezal žile, kot pa še enkrat igral Jamesa Bonda. Za nekatere precej neumestna izjava je padla takoj po koncu snemanja zadnjega filma o Bondu, akcijskega pustolovskega trilerja Spectre, ki je kinematografske blagajne napolnil z dobrimi 879 milijoni ameriških dolarjev. Če gre verjeti poročanju britanskega tabloidnega dnevnika The Sun, je Daniel na vprašanje, kdo bi ga po njegovem mnenju utegnil naslediti v tej sicer zelo zaželeni vlogi, odgovoril: "Poglejte, je...e se mi za to. Želim jim veliko sreče."

Za najresnejše potencialne naslednike Daniela, ki je britanskega vohuna v desetih letih utelesil v filmih Casino Royale, Kvantum sočutja, Skyfall in Spectre, veljajo 45-letni Damian Lewis, zvezdnik serije Domovina, 38-letni ljubljenec žensk Tom Hardy, ki je nazadnje navdušil v biografski pustolovski drami Povratnik, in 43-letni Idris Elba, ki se je med drugim izkazal v priljubljeni seriji Luther in ki bi – če bi mu pripadel ta angažma – postal prvi temnopolti igralec, ki bi se znašel v vlogi Jamesa Bonda. Med resnimi kandidati se omenjajo še 32-letni Henry Cavill, 38-letni Michael Fassbender, 30-letni James Norton in 32-letni Aidan Turner.

Kakor koli že, dejstvo je, da je bila Danielova odločitev hud udarec za ljubitelje in ustvarjalce filmov o tajnem agentu 007, še posebnej zato, ker je padla po tem, ko je od snemanja odstopil tudi njegov prijatelj, režiser Sam Mendes. Toda aktualni James Bond si s tem ne beli več glave, saj je povsem osredotočen na svoj najnovejši projekt, serijo Purity, ki temelji na romanu Jonathana Franzena in v kateri bo upodabljal karizmatičnega Nemca Andreasa Wolfa, ki Američanki Purity pomaga pri iskanju njenega očeta.

TIM JERAS

Značke: Daniel Craig