Legendarno Judy Garland bo upodobila Renee Zellweger

Legendarno Judy Garland bo upodobila Renee Zellweger (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 10. 2017

Naslednji filmski projekt ameriške igralke Renee Zellweger bo film Judy, v katerem bo upodobila legendarno pevko in igralko Judy Garland. Snemanje filma, ki se bo osredotočil na njene zadnje koncerte v Londonu v poznih 60. letih prejšnjega stoletja, naj bi se začelo februarja. Režiral ga bo Britanec Rupert Goold.

Začetek filma bo postavljen v konec leta 1968, ko pevka, krhka in izčrpana, prispe v London, poroča britanski BBC. Prikazal bo zadnje mesece njenega življenja, ko se je pripravljala na razprodane nastope v klubu Talk of the town, ki je danes preurejen v kazino Hippodrome.

Znano je, da se je zvezdnica, ki je zaslovela z glavno vlogo v muzikalu Čarovnik iz Oza (1939), ves čas borila z industrijo in posledično tudi z zasvojenostjo. Umrla je junija leta 1969 v Londonu. Renee Zellweger, ki jo bo upodobila, je trenutno le leto starejša.

Igralka je nase glasneje opozorila s filmom Jerry Maguire (1996), v katerem je zaigrala ob Tomu Cruiseu, kasneje pa je bila nominirana za oskarja za najboljšo igralko za vlogo Bridget Jones v komediji Dnevnik Bridget Jones (2001) in za vlogo Roxie Hart v muzikalu Chicago (2002). Za nastop v filmu Hladni vrh (2003) je prejela oskarja za najboljšo stransko vlogo.